Košarka

Fenerbahče bez mnogo muke pobijedio Crvenu zvezdu (VIDEO)

Fenerbahče bez mnogo muke pobijedio Crvenu zvezdu (VIDEO)
Fenerbahče bez mnogo muke pobijedio Crvenu zvezdu (VIDEO)

Košarkaši Fenerbahčea opravdali su ulogu favorita i bez mnogo muke pobijedili su Crvenu zvezdu u 11. kolu Evrolige - 87:72.

Turski prvak je sedmim uzastopnim trijumfom protiv Beograđana ostao na drugoj poziciji na tabeli sa učinkom 8-3, dok su crveno-bijeli upisali sedmi neuspjeh, treći vezani.

Iako oslabljeni neigranjem Marka Gudurića i Luke Mitrovića crveno-bijeli su hrabro počeli meč protiv renomiranog rivala, a trener Dejan Radonjić je od prvom minuta na teren poslao Borišu Simanića. Zvezda je odlično odigrala prvu četvrtinu, pogotovo Ognjen Kuzmić, i serijom 8:0 gosti su poveli 14:9 u 8. minutu.

Međutim, u moć Fenera srpski prvak uvjerio se u samo nekoliko minuta. Domaća ekipa je odgovorila serijom 14:0, Zvezda koš nije postigla u uvodnih pet minuta druge četvrtine i kada je na semaforu pisalo 32:18 bilo je jasno da će biti mnogo teško da se crveno-bijeli vrate u meč.

Iskusni Marko Simonović je sa dvije vezane trojke uspio da minus vrati na jednocifren (32:24), ali kad god je bilo potrebno Fener je imao spreman odgovor.

 

Na poluvreme se otišlo sa solidnom prednošću Fenerbahčea, a u nastavku utakmice domaća ekipa je igrala taman toliko da održava sigurnu prednost i ne dozvoli gostima da se razmahnu.

Sjajni Ekpe Judo je dominirao u reketu, poeni Obradovićevih igrača bili su ravnopravno raspoređeni, a trojkom Pere Antića, bivšeg košarkaša Crvene zvezde, tim iz Istanbula je u posljednju čevrtinu ušao sa velikih 68:50.

U posljednih 10 minuta Fenerbahče je malo popustio, što je Zvezda znalački iskoristila i u 36. minutu minus smanjila na 74:65 i vratila neizvesnost ovom meču.

Obradović je reagovao i na tajm-autu podsjetio svoje igrače koje su im obaveze i već u sljedećem napadu Antić trojkom, potom i Kalinić, vratili su stvari na svoje mjesto - 79:65.

Dejan Radonjić je šansu pružio i 22-godišnjem Ognjenu Dobriću, koji je svih 8 poena, prve u Evroligi, postigao u posljednjoj četvrtini i ostavio vrlo dobar utisak.

Crvena zvezda u sljedećem kolu, 15. decembra, dočekuje Makabi, a Fenerbahče dan kasnije gostuje Panatinaikosu.

Fenerbahče - Crvena zvezda 87:72 (20:18, 21:13, 27:19, 19:22)

Fenerbahče: Judo, Mahmutoglu, Antić, Slukas, Nanili, Minčlev, Ugurlu, veseli, Kalinić, Dikson, Duverioglu, Datome.

Crvena zvezda: Volters, Dangubić, Lazić, Simanić, Dobrić, Simonović, Dženkins, Jović, Kuzmić, Bjelica.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije