Košarka

Fenerbahče u finalu Evrolige

Fenerbahče u finalu Evrolige
Foto: Anadolija | Fenerbahče u finalu Evrolige

Košarkaši Fenerbahčea braniće trofej Evrolige u finalu Fajnal-fora u Beogradu, pošto su večeras pobijedili Žalgiris 76:67 (19:13, 20:20, 15:17, 22:17).

Ekipa Željka Obradovića, osvajača rekordnih devet evropskih titula, sa srpskim košarkašima Nikolom Kalinićem i Markom Gudurićem opravdala je ulogu favorita protiv "žilavog" Žalgirisa u sjajnoj atmosferi Štark arene, koja je bila skoro cijela u žutoj boji zbog velikog broja turskih navijača.

Fenerbahče je vodio od prvog do 40. minuta, nekoliko puta imao i dvocifrenu prednost, litvanski tim se vraćao sve do početka posljednje dionice kada je Bobi Dikson, kad je bilo najvažnije, sa 10 poena prelomio na stranu "žuto-crnih".

Upravo je Dikson sa 19 poena bio najefikasniji na meču, Luiđi Datome je dodao 16, a kod Žalgirisa najbolji su bili Kevin Pangos sa 16 i Brendon Dejvis sa 12.

Što se tiče srpskih košarkaša, Kalinić je upisao dva, Gudurić nijedan, a na drugoj strani Vasilije Micić pet pogodaka i četiri asistencije.

Košarkaši Fenerbahčea u svom trećem uzastopnom finalu Evrolige igraće sa boljim iz duela Real Madrid - CSKA Moskva koji počinje u 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije