Košarka

Finiks nastavio nizati poraze uprkos 15 poena Mirze Teletovića

Finiks nastavio nizati poraze uprkos 15 poena Mirze Teletovića
Finiks nastavio nizati poraze uprkos 15 poena Mirze Teletovića

Košarkaši Finiksa zabilježili su novi poraz, ovaj put od ekipe Hjuston Roketsa 111:105. Reprezentativac BiH Mirza Teletović postigao je 15 poena.

Prva četvrtina nije nagoviještavala dobru igru Hjustona, jer su domaći košarkaši Finiksa počeli veoma dobro i prvu četvrtinu riješili u svoju korist 28:19. Međutim, druga i treća četvrtina ispostavile su se kao presudne, gdje su Roketsi ostvarili nedostižnu prednost (37:31 i 32:21). U posljednjem dijelu igre Finiksi su igrali nešto bolje postigavši 25 poena, naspram 23 Hjustonova.

Kori Brever sa 24 i Trevor Ariza sa 22 poena bili su najefikasniji košarkaši Hjustona.Finiks nije iskoristio ni lošu šutersku noć Džejmsa Hardena koji je ipak postigao 17 poena, ali tek dvije trojke iz devet pokušaja.

U ekipi Finiksa Arči Gudvin je postigao 22 poena, Devin Buker 17 i Mirza Teletović 15 poena. Kapiten reprezentacije BiH igrao je nešto više od 19 minuta, ubacio tri trojke iz osam pokušaja, uz četiri skoka. Treba istaći da je u ekipi Finiksa Aleks Len pored 12 poena zabilježio i 18 skokova, što je njegov rekord karijere.

U narednom kolu Hjuston dočekuje u subotu ekipu Portlanda, dok je Finiks domaćin ekipi Utah Džaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije