Košarka

Generalni sekretar KS BiH: Đedović je najobičniji šup**k

Generalni sekretar KS BiH: Đedović je najobičniji šup**k
Generalni sekretar KS BiH: Đedović je najobičniji šup**k

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, Dubravko Barbarić uoči odlaska sa ove funkcije otkrio je da Nihad Đedović nije želio da vrati bh. državljanstvo kako bi ponovo stekao nastup za bh. reprezentaciju.

Barbarić koji je prošle godine podnio ostavku koju nije prihvatio Upravni odbor narednog mjeseca bi trebao dobiti nasljednika kada bi se trebala održati sjednica Skupštine KS BiH. On je objavio status na Facebooku i priznao da mu je jedan od težih momenata na ovoj poziciji bio prošlogodišnji razgovor sa košarkašem Bajerna.

„Izlazim iz svojih nadležnosti, ali mora se reći. Shvatio sam da između ostalih, postoji jedna zadovoljština koju si drugi "ovisni" sportski radnici ne mogu priuštiti, a ta je da možeš punih usta, srca i mozga reći istinu, olakšati dušu i ljudima otvoriti oči“, ističe Barbarić i dodaje:

„Jedan od težih i demotivirajućih trenutaka na ovoj poziciji bio je moj prošlogodišnji razgovor s Nihadom Đedovićem. Kada sam uspio pronaći proceduru kojom može dobiti bh. državljanstvo, a da ne izgubi njemačko, čime bi ostvario pravo nastupa za našu reprezentaciju. Kada je shvatio da postoji realna mogućnost, do tada kooperativni Đedović postaje brutalno iskren i priznaje da mu se ne da zezati sad oko tih stvari "jer se nešto može zakomplikovati", da je njemačko državljanstvo uzeo samo da bi kao domaći igrač dobio bolji ugovor u Bajernu i da će poslije karijere vratiti bh. državljanstvo ako mu bude trebalo“, otkriva prvi operativac bh. košarke. 

Podsjetimo, Đedović je pravo nastupa za „zmajeve“ izgubio prošle godine kada se odrekao bh. državljanstva kako bi dobio njemački pasoš kako u svom klubu ne bi imao status stranca. 

„Koga možeš privoliti da voli bilo koga, pa čak i domovinu. Ima onih koji će reći da bi se rado odrekli bh. pasoša za njemački, i to poštujem, ali to imaju pravo reći oni koji se bore za koricu kruha, a ne za nekoliko desetaka hiljada eura viška. Odgovor na pitanje što se dogodilo s Nihadom Đedovićem, koji je u javnosti ostao da visi u zraku, za mene je osobno puno jednostavniji i dajem ga u svojstvu jednostavne upute. Možete ga sasvim legitimno, osobno ili "među rajom", nazvati (neka mi dame oproste na vulgarnosti koja jedina opisuje stvarno stanje stvari)- najobičnijim „šup**m“, zaključio je Barbarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije