Košarka

Golden Stejt deklasirao Hjuston

Golden Stejt deklasirao Hjuston
Golden Stejt deklasirao Hjuston

HJUSTON - Košarkaši Golden Stejta savladali su jutros, po našem vremenu, Hjuston sa 115:80 (30:18, 32:19, 30:24, 23:19) i poveli sa 3:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige, u kojoj se igra do četiri pobjede.

Sve dileme oko pobjednika duela u Hjustonu riješene su već do odmora u poluvremenu na koje je Golden Stejt otišao sa "viškom" od 25 poena (62:37).

Timu iz Ouklenda sada nedostaje još samo jedna pobjeda kako bi "ovjerio" titulu prvaka Konferencije i, u isto vrijeme, plasirao se u veliko finale plej ofa NBA lige u kojem će za protivnika imati prvaka Istoka.

Do novog trijumfa protiv Hjustona "ratnike" je opet predvodio Stefon Kari. Najbolji igrač ligaškog dijela šampionata (MVP) održao je šuterski čas u Tojota centru ubacivši suparniku 40 koševa, od čega čak sedam "trojki" iz svega devet pokušaja. Od deset slobodnih bacanja pogodio je devet, a najslabiji procenat imao je u šutu za dva poena u kojem je bio precizan pet puta iz deset pokušaja.

Nesvakidašnje izdanje Kari je "oplemenio" sa sedam skokova i pet asistencija.

Rano dobijen meč protiv Hjustona omogućio je Stivu Keru, treneru "ratnika", da u igru ubaci svih 13 igrača koliko ih je bilo u protokolu. Samo trojica od njih nisu se upisali u listu strijelaca, a uz Karija zapažene role imali su Klej Tompson, Drejmond Grin i Endrju Bogut.

Tompson i Grin ubacili su po 17 koševa, pri čemu je Grin imao i 13 uhvaćenih lopti, dok je Bogut utakmicu završio sa 12 poena i istim brojem skokova.

U poraženom timu najefikasniji je bio Džejms Harden sa 17 koševa, ali je najveći indeks imao Dvajt Hauart, koji je, uz 14 poena, imao i 14 uhvaćenih lopti.

Naredna utakmica, takođe u Hjustonu, igraće se u noći između ponedjeljka i utorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije