Košarka

Golden Stejt na 2:0, "brejk" Majamija u Torontu

Golden Stejt na 2:0, "brejk" Majamija u Torontu
Golden Stejt na 2:0, "brejk" Majamija u Torontu

OUKLEND - Košarkaši Golden Stejta savladali su na svom terenu Portland sa 110:99 i poveli 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

I na ovom meču Voriorsi su igrali bez pomoći Stefona Karija, a ponovo je glavni teret ponio Klej Tompson, koji je upisao 27 poena. Upravo je njegova trojka na pet minuta prije kraja, donijela prvo vođstvo domaćinu i otvorila put do trijumfa.

Drejmond Grin bio je blizu novog tripl-dabla sa 17 poena, 14 skokova i sedam asistencija, dok je 15 poena ubacio Andre Igoudala.

Kod Portlanda, najefikasniji je bio Demijen Lilard sa 25, Si Džej Mekalum je dodao 22, dok je Al-Faruk Aminu upisao 14 poena.
Treća utakmica igra se u subotu u Portlandu, a prema nekim najavama Stefon Kari će biti u timu Golden Stejta.
Košarkaši Majamija slavili su u Torontu nakon produžetka 102:96 i na taj način stigli do brejka i vođstva od 1:0 u seriji polufinala Istočne konferencije.
Majami je kontrolisao igru i čuvao prednost, ali se Toronto vratio u meč i u posljednjem napadu regularnog dijela Kajl Lauri je pogodio sa pola terena,uz zvuk sirene, i odveo utakmicu u produžetak.

U produžetku Majami je ipak stigao do pobjede, iako je Toronto na 10 sekundi prije kraja imao posjed i zaostatak od tri poena (99:96). Dvejn Vejd je nakon auta Vejd ukrao loptu Damaru Derouzenu i pogodio uz faul za pobjedu.

Goste je do pobjede predvodio Goran Dragić sa 26 poena, Vejd je ubacio 24, a Džo Džonson 16.

Kod Toronta, Jonas Valančijunas je upisao dabl-dabl sa 24 poena i 14 skokova, Derouzen 22, dok je Terens Ros meč završio sa 19 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije