Košarka

Grifinu preča NBA od SP

Blejk Grifin, krilni centar Los Anđeles Klipersa, odustao je od učešća na Svjetskom prvenstvu sa timom SAD, navodeći da želi da se posveti pripremama za novu sezonu NBA.

"Želim da se fokusiram i posvetim 100 odsto moje energije poboljšanju igre i da se pripremim za predstojeću sezonu u Klipersima", naveo je Blejk Grifin. On je prošle sezone odigrao 93 utakmice za Kliperse u NBA, u regularnom dijelu sezone bilježio je 24,1 poena, uz 9,5 skokova i 3,9 asistencija, dok je u plej-ofu imao 23,5 poena, 7,5 skokova i 3,8 asistencija po meču.

Menadžer američkog tima Džeri Kolanđelo kazao je da je razočaran što neće biti Grifina.

"Žao mi je što se ovo dešava, ali šta je tu je", kazao je Kolanđelo.

Grifin je na spisku selektora Majka Kšiševskog od 19 igrača koji konkurišu za Mundobasket, ali se priključio Lebron Džejmsu, Karmelu Entoniju i Krisu Polu, koji su ranije odustali od nastupa. Prije Grifina, iz predviđenog tima SAD ispao je plejmejker Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk, ali se on povukao kako bi se potpuno oporavio od povrede koljena.

SAD pripreme za odbranu titule prvaka svijeta počinju u ponedjeljak u Las Vegasu, a u Španiji će igrati u Grupi C sa Turskom, Ukrajinom, Finskom, Novim Zelandom i Dominikanskom Republikom. Svjetsko prvenstvo će biti održano od 30. avgusta do 14. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije