Košarka

Harun Mahmutović: Za sve je kriv Nurkićev menadžer

Harun Mahmutović: Za sve je kriv Nurkićev menadžer
Harun Mahmutović: Za sve je kriv Nurkićev menadžer

Rat na relaciji Jusuf Nurkić - Košarkaški savez BiH se ne smiruje, a i danas su nastavljena medijska prepucavanja zaraćenih strana.

Sve je počelo kada se centar mlade reprezentacije BiH do 20 godina i igrač NBA ligaša Denver Nagetsa nije odazvao pozivu u seniorski tim BiH rekavši da je povrijeđen. Iz KS BiH su mu zamjerili što se nije obratio za pomoć ljekaru reprezentacije BiH umjesto što je otišao u Zagreb na pregled. Od tada su odnosi bili zategnuti, a ulje na vatru su dolijevale izjave iz oba tabora koji su imali svoje viđenje ovog sukoba. U prepucavanja se uključio i Nurkićev menadžer Enes Trnovčević, koji je iznio nekoliko optužbi na račun KS BiH rekavši da je Savez kriv što neki igrači, umjesto za BiH, igraju za druge zemlje.

Oglasio se i Nurkić rekavši da od seniorskog dresa BiH zasad nema ništa, jer kako kaže "neće igrati za privatni tim dok su u KS Harun Mahmutović, Igor Stojanović i Dino Konaković".

Mahmutović, generalni sekretar BiH, za kojeg kažu da je entuzijazmom i velikim zalaganjem učinio mnogo da košarkaške selekcije BiH naprave veliki napredak, ponovo se oglasio danas najavivši da će tužiti Trnovčevića.

"Nurkić je dobrodošao u ovu reprezentaciju, ona je njegova koliko i ostalih reprezentativaca. On se isključivo odaziva na poziv selektora ukoliko ga selektor uvrsti u 12 najboljih igrača. Nurkić se odaziva navijačima i građanima BiH, a nikako ljudima Košarkaškog saveza. Nurkić nikada neće zaigrati za drugu reprezentaciju dok smo mi u Savezu. Poručujem svima da se neće moći igrati sa KS BiH", kazao je Mahmutović i dodao:

"Čekali smo ga sedam dana, sve do odlaska u Italiju. Čekali smo da dođu ti famozni nalazi i da pogledamo šta se dešava. Do danas nismo dobili slike magnetne rezonance koje bi potvrdile istinitost povreda. Isključivi krivac za ova dešavanja je Nurkićev menadžer. Neću dozvoliti da nam jedan menadžer drži moralne pridike i priča da smo lopovi, da nam objašnjava da su igrači koji su otišli igrati za druge reprezentacije moralne vertikale, da su to ljudi koji vole BiH, ali ne igraju za nju. Oni koji ne igraju za BiH - ne vole je."

On je pozvao sve advokate koji žele pomoći Savezu u zastupanjima pred međunarodnim sudovima u slučajevima Emira Sulejmanovića i Kenana Karahodžića, za koje se KS BiH godinama bori kako bi njih dvojica zaigrali za BiH, da pomognu bh. kući košarke.

"Svaki nam je igrač bitan i nijedan igrač za četiri godine nije otišao da igra za Sloveniju ili neku drugu zemlju i mi se time ponosimo", kazao je Mahmutović.

Musa potpisao za Cedevitu

Jedan od najboljih mladih košarkaša Europe i kadetski reprezentativac BiH Džanan Musa odabrao je novi klub. Iako je načelno sve bilo dogovoreno za prelazak u Olimpijakos, Musa se ipak odlučio za Cedevitu.

"Smatram da je Cedevita bolji izbor za mene. U Zarebu ću imati više prilika za napredovanje, siguran sam da nisam pogriješio prilikom izbora", rekao je Musa za kojeg hrvatski mediji prenose da je Cedevita "istresla" mnogo novca kada ga je preotela slavnoj grčkoj ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije