Košarka

Hjuston umalo do iznenađenja, povrijedio se Hauard

Hjuston umalo do iznenađenja, povrijedio se Hauard
Hjuston umalo do iznenađenja, povrijedio se Hauard

NJUJORK - "Ratnici" su imali velika očekivanja, ali je balon euforije brzo eksplodirao pa su morali da se bore za živu glavu! Uprkos deficitu od 16 poena u posljednjem kvartalu, Golden Stejt je uspio da se vrati i na kraju i savlada Hjuston rezultatom 110:106 (24:31, 34:24, 26:24, 26:27), za prvu pobjedu u finalu Zapadne konferencije!

Vrlo raspoloženi Džejms Harden umalo je napravio dar-mar usred Ouklenda, pošto je njegov snajper bio naštelovan da "ubije" svaku nadu domaćeg sastava. Bio je Bradonja gotovo nerješiva enigma za odbranu Golden Stejta, ali je Stiv Ker pronašao lijek u niskoj postavi, sa Drejmondom Grinom na poziciji centra. To je uslovilo brzo reakciju Voriorsa, koji su minus od 16 poena na polovini druge četvrtine serijom 21:4 pretvorili u vođstvo od tri poena na poluvremenu - 58:55. Glavnu ulogu imao je Šon Livingston, koji je 14 od ukupno 18 svojih poena ubacio upravo u drugoj dionici.

Uprkos tome što je Golden Stejt imao vođstvo tokom kompletne treće dionice, Harden je ponovo iskoristio dio svoje magije kako bi rezultat izjednačio na 95:95. Ipak, odgovor je ležao u Stefu Kariju, koji je konstantno vraćao "milo za drago" i na sjajnu Hardenovu rolu odgovorio još boljim performansom! Tako je Ker ponovo iskoristio prednost niske postave i na dva minuta prije kraja utakmice Golden Stejt je imao pobjedu u svojim rukama i rezultat 108:97. Ali Džoš Smit i Kori Bruer započeli su povratničku seriju, koju je Trevor Ariza trojkom pretvorio u više nego aktivnih 108:106 za Voriorse. Ipak, tačku na pobjedu stavio je Kari sa dva pogođena bacanja na 34 sekundi prije kraja.

Pored poraza, veliki hendikep za Hjuston predstavlja i povreda Dvajta Hauarda, koji je doživio nezgodu sa lijevim koljenom pošto mu je Smit u padu napravio problem. Iako nije poznato koliko će Hauard odsustvovati sa terena, stameni centar istakao je da neće propustiti kompletnu seriju.

Kari je ujedno bio i najefikasniji igrač sa 34 poena, šest skokova i pet asistencija, a pored Livingstona dvocifren učinak imali su Tompson sa 15, Barns sa 14 i Grin sa 13 poena, s tim što je on dodao i 12 skokova i osam asistencija. Kod gostiju Harden je imao 28 poena, 11 skokova i devet asistencija. Ariza je dodao 20, a Smit 17 poena, dok je Hauard imao sedam koševa i 13 skokova za 26 minuta na parketu, donosi mozzartsport.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije