Košarka

Igokea brani trofej Kupa BiH

Igokea brani trofej Kupa BiH
Foto: N.N. | Igokea brani trofej Kupa BiH

Kakanj će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa BiH za košarkaše. Četiri ekipe će se boriti za prvi trofej u sezoni, a apsolutni favorit za osvajanje pehara u najmasovnijem bh. takmičenju biće Igokea, koja ujedno i brani trofej.

Danas su na rasporedu polufinalni mečevi od kojih se izdvaja onaj drugi, duel trenutno vodeće ekipe bh. prvenstva Zrinjskog i najbolje ekipe BiH posljednjih godina Igokee, koja je pet puta osvajala ovo takmičenje.

"Već drugu godinu zaredom igramo polufinale protiv ekipe koja je posljednjih godina dominantna u BiH. Zadržali su nukleus ekipe. Mi u susret ulazimo rasterećeni da vidimo gdje smo u odnosu na renomiranu momčad koja je favorit. Ono što mogu obećati je da ćemo kao i svaki put dati sve od sebe", izjavio je Hrvoje Vlašić, trener Mostaraca.

U prvom polufinalnom okršaju sastaće se domaćin turnira Kakanj i ekipa Student Igokee, te stoga nije nemoguće da u finalu gledamo seniorski i juniorski tim "igosa". Završnica počinje duelom Kaknja i Student Igokee od 17 sati, dok je okršaj Igokee i Zrinjskog zakazan za 19.30. Finale je zakazano za subotu od 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije