Košarka

Igokea pala u Pecari

Igokea pala u Pecari
Igokea pala u Pecari

Košarkaši Široki Primorke potvrdili su poziciju broj jedan pred početak plej-ofa za naslov šampiona BiH. U posljednjem, šestom kolu Lige 4 BiH u svojoj "Pecari" još jednom su savladali favorizovanu Igokeu i tako osigurali prednost domaćeg terena u doigravanju.

U srijedu uvečer bilo je 73:64, nešto ubjedljivije nego u prvom susretu u Aleksandrovcu (68:62). Očigledno je povratak na klupu Ivana Velića prijao sastavu iz Širokog Brijega. Iako su nakon ABA lige raskinuli ugovor sa čak pet igrača, te podmladili tim, Ligu 4 su osvojili idealnim učinkom od šest pobjeda.

Velićevi puleni odigrali su odličnu utakmicu i na krilima fenomenalnog Roberta Rikića zasluženo slavili. Prvo poluvrijeme domaći su uglavnom bili u vodstvu, ali je Igokea držala priključak. Na odmor se otišlo sa plus jedan za Široki (36:35).

U nastavku se mladi tim Širokog rastrčao i potpuno nadigrao "Igose". Robert Rikić je ubacio 26 poena, uz šest skokova. Veliku pomoć u napadu imao je od Dalibora Peršića i Džonatona Džonsa, koji su dodali po deset. Na drugoj strani sjajni Nemanja Gordić nije mogao sam. Njegovih 20 poena i pet asistencija bilo je nedovoljno za bolji ishod po Igokeu.

"Možemo samo biti sretni što ovaj mladi tim pokazuje svoj potencijal. Pokazali su i protiv Igokee da su spremni da uče i napreduju. Odigrali su odličnu utakmicu i zasluženo slavili vrijednu pobjedu. Imamo prednost domaćeg terena, mada to ne mora ništa značiti u plej-ofu. No, moglo bi biti korisno jer nam je neophodna podrška publike", rekao je Ivan Velić, trener Širokog.

U drugom susretu šestog kola Mladost je pred svojim navijačima u Mrkonjić Gradu lako izašla na kraj sa debitantskim sarajevskim Sparsom. Mrkonjićani su slavili s ubjedljivih 78:64 i potvrdili treće mjesto uoči plej-ofa.

Parovi polufinala plej-ofa: Široki Primorka - Spars, Igokea - Mladost. Igra se na dvije dobijene utakmice, a prvi susreti na programu su 29. aprila. Druga utakmica biće odigrana 3. maja, a eventualna majstorica tri dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije