Košarka

Igokea preko Mornara želi u narednu rundu

Igokea preko Mornara želi u narednu rundu
Igokea preko Mornara želi u narednu rundu

Košarkaši Igokee večeras (20.15) će na svom parketu u Laktašima u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona, koju organizuje Svjetska košarkaška federacija (FIBA), dočekati crnogorski Mornar.

Bh. šampion dvomeč dočekuje (revanš je u četvrtak u Baru) bez povrijeđenog Džejmsa Robinsona, koji je povrijedio ruku.

"Rasjekao je ruku na treningu i morao je na šivanje. Teret će morati da iznesu rekonvalescent Miroslav Pašajlić i mladi Darko Talić. Skupili smo dobru ekipu, napravili pozitivnu atmosferu i mislim da bi Igokea mogla ove sezone da igra kvalitetnu košarku. Sigurno da nam treba još vremena da uhvatimo pravu formu, jer smo na okupu tek nešto više od mjesec dana, ali se ne predajemo", rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Crnogorski tim je prošlu sezonu u crnogorskom šampionatu okončao na drugom mjestu, iza podgoričke Budućnosti, a upravo su ove dvije ekipe igrale i finale Kupa Crne Gore. I tu su bili uspješniji košarkaši iz Podgorice. Mornar će ove sezone debitovati u Jadranskoj ligi.

Posljednji evropski meč "igosi" su igrali prije tri sezone, pa motiva za dobar rezultat na međunardnoj sceni ne manjka.

"Uložili su mnogo veća sredstva u tim od nas, ali našim igračima nije potrebna posebna motivacija. Shvataju važnost utakmica i žele da izbore plasman u narednu rundu", dodao je Bajić.

Pobjednik ovog dvomeča izboriće nastup u grupnoj fazi (startuje 18. oktobra), gdje će igrati Strazbur, Avelino, Bešiktaš, Cibona, Mega Leks, Tenerife, Ostende, te bolji iz duela Porto  Juventus. Poraženi će takmičenje nastaviti u FIBA Evrokupu.

Parovi kvalifikacija: Kataja  Sedertalje (17.30), Rilski  Cmoki (17.30), AEK  Kluž (18), Oradea  Prievidza (18), Groningen  Tartu (19.30), Benfika  Vareze (22), Porto  Juventus (22.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije