Košarka

Igokea se nada čudu protiv Crvene Zvezde

Igokea se nada čudu protiv Crvene Zvezde
Foto: Ilustracija | Igokea se nada čudu protiv Crvene Zvezde

Pred košarkašima Igokee u subotu je najteži mogući ispit ove sezone jer im u goste u okviru 15. kola ABA lige stiže Crvena zvezda.

Ekipa Dragana Nikolića nalazi se u donjem dijelu tabele i pobjeda protiv prvog favorita za šampionsku titulu pogurala bi ih ka sredini tabele, ali to je lakše reći nego učiniti. U goste im stiže tim koji ove sezone ne zna za poraz u ABA ligi.

"Kada Zvezda igra prosječno, sve ekipe dobija sa 20 poena razlike, kada malo oduzme gas, dobije sa deset razlike. Ovu nedjelju smo probali da dobro treniramo, desile su se određene izmjene u ekipi. Treba sigurno vremena da se uklope, Marko Luković je uradio  jedan trening. Skor Zvezde dovoljno govori o njima. Imaju određenih problema, ali mi se spremamo kao da oni dolaze u punom sastavu. Pojedincima koji imaju manju minutažu ovaj meč će biti velika prilika da se dokažu. Mi gledamo ipak naše dvorište, izmijenili smo tim u posljednjoj nedjelji. Pokušaćemo da odigramo što bolji meč, da pokažemo čvrstinu", kaže Nikolić.

Osim Lukovića, novo ime "igosa" je i Amerikanac, a u pitanju je krilni centar Grent Džeret. Ipak, proći će neko vrijeme dok se njih dvojica uigraju i uklope u sredinu.

"Pratio sam Igokeu, kao i sve ostale utakmice u ABA ligi, tako da poznajem ovo takmičenje. Znam da Igokea ima jako dobar tim i znam da svaku od osam preostalih utakmica moramo da shvatimo kao finale i da izvučemo maksimum. Ova ekipa ima potencijal, moramo samo malo da popravimo hemiju u ekipi i siguran sam da možemo da igramo mnogo dobro. Idemo meč po meč, naše je da izađemo na teren i da se borimo kao lavovi, to je jedina opcija", kaže Luković.

Zvezda u Laktaše stiže bez Branka Lazića, Maika Cirbesa i Bilija Berona, ali i dalje želi samo pobjedu.

"Imamo problema, ali i obavezu da odigramo dobro, koncentrisano, bez praznog hoda. Igokea je promenila trenera, doveli su i novog igrača, menjaju u hodu, i sigurno će reagovati nakon poraza u Podgorici. Ponavljam, moramo čvrsto i dobro da odigramo u odbrani ovaj meč", poručio je Milan Tomić, trener Crvene zvezde.

Parovi 15. kola, subota: Igokea - Crvena zvezda (17), Partizan - Krka (19), Cedevita - Cibona (21), nedjelja: Olimpija - Mega (17), Mornar - Zadar (19), ponedeljak: FMP - Budućnost (18).

1. Crvena zvezda

2. Cedevita

3. Budućnost 

4. Partizan

5. Mega 

6. FMP

7. Cibona

8. Zadar

9. Mornar

10. Igokea

11. Olimpija 

12. Krka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije