Košarka

Igokea stotkom izborila opstanak u ABA ligi

Igokea stotkom izborila opstanak u ABA ligi
Foto: ABA Liga | Igokea stotkom izborila opstanak u ABA ligi

Košarkaši Igokee osigurali su opstanak u ABA ligi nakon što su u Laktašima u posljednjem 22. kolu regionalnog takmičenja savladali Zadar sa 100:82.

"Igosi" su kolo prije kraja bili sigurni od direktne eliminacije ali postojala je opasnost da porazom zauzmu pretposljednje mjesto koje bi značilo baraž (posljednji tim direktno ispada a ulazi šampion ABA lige 2) za opstanak u kojem bi se sastali sa poraženim timom iz finala plej-ofa drugog ranga regionalne lige.

Ovako su izbjegli dodatne utakmice i ostavili Zadrane da iščekuju kako će se rasplesti duel Krke i Olimpije.

BiH bi naredne godine uz Igokeu mogla imati još jednog predstavnika u ABA ligi jer su se sarajevski Sparsi plasirali u plej-of ABA lige 2 a njiihova polufinalna serija kreće u subotu.

Regularni dio sezone ABA se završava večeras a narednog vikenda startuju polufinalne serije ABA lige koje se igraju na dvije pobjede. Od ranije su poznati parovi a to su Cedevita - Budućnost i Crvena zvezda - Partizan.

Rezultati 22. kola: Cedevita - Mornar 94:80, FMP - Partizan 73:72, Crvena zvezda - Mega 100:76, Igokea - Zadar ??:??. Večeras: Budućnost - Cibona i Krka - Olimpija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije