Košarka

Igokea vraća dug

Igokea vraća dug
Igokea vraća dug

Košarkaši Igokee žele da se revanširaju Ciboni za domaći poraz u prvom dijelu sezone. Šampion BiH u subotu gostuje kod "vukova" u 24. kolu ABA lige, a trener Željko Lukajić ističe da su Zagrepčani ozbiljan protivnik.

"Naša želja je da se revanširamo Ciboni za poraz u Laktašima i da produžimo seriju pobeda. U odnosu na prvi meč i mi i oni smo promenili dosta igrača. Cibona je ostala bez nekoliko kvalitetnih košarkaša, međutim, dobila je zajedništvo koje se ogleda u ogromnom potencijalu. Bez obzira na to što imaju mnogo mladosti u ekipi, Zagrepčani  su pokazali da imaju kvalitet. Protiv Partizana su igrali dobro, protiv Cedevite su izgubili u poslednjoj četvrtini, u Valjevu su imali šut za pobedu, što definitivno nije slučajno. Mavra i Žižić pokazuju veliki potencijal, a uz ogromno iskustvo vanjskih igrača Rozića, Siriščevića i Ilijevskog, te Kuridžu na unutrašnjoj poziciji, sastavili su respektabilan tim", rekao je Lukajić.

Branko Jorović, kapiten Igokee, vjeruje u pozitivan ishod utakmice:

"Učinićemo sve da pobedimo. Forma nam je u usponu u poslednjih mesec dana, što su pokazali poslednji mečevi i u ABA ligi i u Kupu BiH, koji smo dominantno osvojili. Znamo da je Cibona izuzetno neugodan tim s kvalitetnim šuterima, ali i igračima koji pod košem mogu da odigraju veoma dobro. Očekujem tešku utakmicu, ali mislim da mi, uz pristup kakav je bio na prethodnim mečevima, možemo da ostvarimo pobedu."

I Ante Toni Žižić, košarkaš Cibone, kaže da očekuje tešku utakmicu.

"Pobjeda nam je potrebna kako bismo prekinuli negativan niz i pripremili se za prvenstvo Hrvatske. Smatram da smo u rangu s Igokeom. Očekuje nas teška utakmica, nitko nije favorit, ali mislim da ćemo se mi na kraju radovati", naglasio je Žižić.

Cibona na ovom susretu neće moći da računa na povrijeđene Filipa Krušlina i Nika Slavicu.

"Iako nas je malo iz redovnog ritma izbacila revijalna utamica povodom obilježavanja 40 godina rada KK Belišće, koju smo igrali u utorak, bićemo spremni za susret s Igokeom. Mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu", istakao je Slaven Rimac, trener Cibone.

Parovi 24. kola

Subota: Cibona - Igokea (17), Solnok - Olimpija (19), Budućnost - Krka (21).

Nedjelja: Zadar - Cedevita (19), Crvena zvezda - Metalac (19).

Ponedjeljak: Levski - MZT (18), Mega Leks - Partizan (20.30).

Poredak: Crvena zvezda 21-2, Budućnost 17-6, Partizan 16-7, Cedevita 15-8, Olimpija 13-10, Krka 12-11, Metalac 12-11, Zadar 11-12, Mega Leks 10-13, Solnoki 10-13, Cibona 9-14, Igokea 8-15, MZT 6-17, Levski 1-22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije