Košarka

Igosi kod lidera, Partizan ne ispada

Igosi kod lidera, Partizan ne ispada
Igosi kod lidera, Partizan ne ispada

Utakmicom između Budućnosti i Igokee u ponedjeljak će biti kompletirano 24. kolo regionalne ABA lige.

Bh. prvak, koji još nije obezbijedio opstanak, ide na noge lideru, koji je u prošlom kolu obezbijedio prvo mjesto uoči plej-ofa. Upravo u ovoj činjenici "Igosi" mogu tražiti svoju šansu, iako Podgoričani igraju za nacionalni koeficijent, a s novom pobjedom bi Crnoj Gori najvjerovatnije obezbijedili još jedno mjesto u ABA ligi naredne sezone.

"Biće ovo jedna izuzetno teška utakmica s jedne strane zbog udaljenosti protivnika, a s druge zbog njegovog kvaliteta. Mislim da je suvišno trošiti riječi o kvalitetu Budućnosti jer je ona svoju snagu pokazala u dosadašnjem toku takmičenja. S obzirom na to nemamo pravo da im prijetimo, ali sigurno imamo obavezu da odigramo borbeno, pružimo svoj maksimum i što jači otpor ekipi Budućnosti", istakao je trener Igokee Dragan Bajić. Susret se igra u ponedjeljak u Podgorici (21 čas).

Nakon nepotpunog 24. kola situacija se polako kristalizuje u borbi za opstanak. Dva kola prije kraja opstanak su pobjedama u ovom kolu obezbijedile ekipe Cibone, Partizana, Zadra i Olimpije. Veliki trijumf ostvario je Partizan, koji je u gostima pobijedio Tajfun, koji je ovim porazom gotovo sigurno izgubio status "abaligaša". U pobjedi izabranika Aleksandra Džikića briljirao je Edo Murić sa 22 poena, uz šest pogođenih trojki iz sedam pokušaja. Dobru partiju je pružio i bh. košarkaš Adin Vrabac, koji je ubacio devet poena.

"Pred gostovanje u Celju znali smo da ćemo morati da pokažemo što bolju igru jer Tajfun i dalje ima želju za dokazivanjem. Uspjeli smo da to prenesemo na moje saigrače, da pokažemo dobru igru i da zasluženo pobijedimo", rekao je Murić.

Sezonu će u miru još dočekati Olimpija, koja je u gostima iznenadila Mega Leks, te Cibona i Zadar koji su upisali sigurne trijumfe kod kuće protiv MZT-a i Krke. Osim Tajfuna, u najtežoj situaciji da izbori opstanak u društvu najboljih je Sutjeska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije