Košarka

Irving promašio produžetak, Kavsima derbi Istoka

Irving promašio produžetak, Kavsima derbi Istoka
Foto: Tanjug | Irving promašio produžetak, Kavsima derbi Istoka

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobijedili su Boston Seltikse 102:99, u premijernom izdanju nove sezone NBA lige.

Seltiksi su šokirani strašnom povredom Gordona Hejvorda pogubili konce igre u prvom poluvremenu pa su zaostajali 18 poena, ali su se probudili u trećem periodu i vratili egal.

Nošeni rastrčanim Džejlenom Braunom i trojkama Kajrija Irvinga preokreću u posljednjem kvartalu, Lebron Džejms u samoj završnici vraća Kavse u prednost, da bi u posljednjoj sekundi Irving promašio trojku za produžetak.

Irving je, sudbina je htjela, postigao prvi koš u novoj sezoni i za novi tim u dojučerašnjem domu i protiv ekipe u kojoj je izgradio reputaciju vrhunskog igrača.

 

Na povratku u Klivlend, gdje je imao topao doček kluba uoči meča, a zvižduke sa tribina, postigao je 22 poena (8/17 iz igre), uz deset asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte.

Imao je šansu da izbori svom timu produžetak, šutirao je trojku skoro sa iste pozicije odakle je prije dvije godine donio Kavalirsima istorijsku titulu, ali nije pogodio.

Nakon šuta se zagrlio sa Džejmsom kada su kedan drugom odali poštovanje i stavili tačku na sve priče.

Lebron je u svom karakterističnom stilu obilježio meč, u laganom ritmu je skupljao poene u prvom poluvremenu, igrao rezervisano tokom većeg dijela drugog, a onda preuzeo stvar u svoje ruke kada je Kavsima visila pobjeda.

Nedostajala mu je jedna asistencija za tripl-dabl. Ubacio je 29 poena (12/19) i imao 16 uhvaćenih lopti, te dvije blokade.

Kevin Lav je u ulozi "petice" postigao 15 poena uz 11 skokova, 14 je dodao odlični Derik Rouz, dok je 11 ubacio Džej Krauder, te imao pet skokova. Dvocifren je bio i Džej Ar Smit sa deset kao rezervista.

S druge strane, ključni igrač Seltiksa bio je Braun sa 25 poena (11/23) uz šest skokova i tri ukradene lopte.

Odličan je bio i ruki Džejson Tejtum koji se nakon bojažljivog starta razigrao u drugom poluvremenu i stigao do dabl-dabla na NBA debiju sa 14 poena, deset skokova i tri asistencije.

Dvocifren učinak imao je i rezervista Markus Smart sa 12 poena i devet uhvaćenih lopti, te tri asistencije i po dvije ukradene lopte i blokade, a njegova energija sa klupe je bio jedan od ključnih faktora povratka Seltiksa u meč.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije