Košarka

Island mora pasti

Island mora pasti
Island mora pasti

Island je atipičan tim, teško je igrati s njima, ali pred punim "Mejdanom" naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, kaže Mirza Teletović, kapiten reprezentacije BiH.

"Zmajevi" u nedjelju u Tuzli imaju priliku da naprave veliki korak ka plasmanu na "Eurobasket 2015".

Nakon prva dva kola Island i BiH imaju po jednu pobjedu, dok je Velika Britanija upisala dva poraza. Dakle, nedjeljni ogled pobjedniku donosi prvo mjesto pred nastavak kvalifikacija.

Nakon trijumfa u Londonu protiv Britanaca, rezultatom 80:67, izabranici Duška Ivanovića pred svojim navijačima žele potvrditi tu pobjedu. Naravno, treba biti oprezan jer su Islanđani u prvom kolu protiv Britanaca pokazali da znaju biti veoma nezgodan rival ako im se otvori prostor za šut.

"U Londonu smo pokazali zašto smo nosioci grupe i prvi favorit. Dobro smo analizirali Island, pokušaćemo anulirati njihove dobre strane. To je prije svega šut koji je njihovo najjače oružje. Kvalitet je na našoj strani i nadam se da ćemo uz podršku sa tribina upisati novu pobjedu i približiti se Evropskom prvenstvu", rekao je mladi Adin Vrabac, koji je u Londonu dobio 12 minuta na parketu i potvrdio da se radi o velikom talentu iako mu je tek 20 godina.

Kakvu će podršku u tuzlanskom "Mejdanu" protiv Islanda imati bh. košarkaši dovoljno pokazuje podatak da su ulaznice prodate još u četvrtak uvečer. U prodaji je bilo 4.200 ulaznica po cijeni od 10 KM, a Košarkaški savez BiH odlučio je sav prihod uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama. Utakmica BiH - Island počinje u 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije