Košarka

Ivanović na mukama

Ivanović na mukama
Ivanović na mukama

Naknadnim pozivom za nekoliko mladih košarkaša Duško Ivanović, selektor košarkaške reprezentacije BiH, pokušaće zakrpiti rupe i ublažiti novonastale probleme na početku priprema za nastup na Eurobsketu.

Nakon što je izostanak Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića i Nihada Đedovića postao izvjestan, svima je postalo jasno da su desetkovanim košarkaškim "zmajevima", koji su večeras do 20 sati trebalo da se okupe u ilidžanskom hotelu "Kristal", značajno umanjene šanse za dobar rezultat u Francuskoj.

"Nurkić, Đedović i Teletović - to je okosnica ove reprezentacije. Otići bez njih na EP svima je jasno o kakvim ambicijama možemo razgovarati. Izuzetno mi je žao, jer imati reprezentaciju sa dva NBA igrača, četvoricu iz Eurolige i sa selektorom Duškom Ivanovićem na klupi, mislim da nijedna ekipa ne bi mogla unaprijed tvrditi da će nas pobijediti. Ovako bez njih je pitanje koliko možemo postići", rekao je juče Igor Stojanović, direktor reprezentacije BiH.

On je, takođe, prisustvovao pres-konferenciji na kojoj je kapiten iznio svoje razloge odustajanja od nastupa na Eurobasketu.

"Žao mi je što Mirza neće moći biti dio tima. Našim navijačima ne treba posebno objašnjavati šta to znači kada ekipa u svojim redovima nema jednog takvog košarkaša. To je izuzetno loše za nas", konstatovao je Stojanović.

Ipak naglasio je kako će i pored brojnih problema nastojati raditi kao da je sve ouobičajno. Trudiće se da novonastala situacija i hronični nedostatak novca, zbog kojeg im je bio upitan čak i ulazak u hotel, ipak ne poremete planove.

"Plan priprema bez obzira na sve neće se mijenjati. Okupljanje i tok priprema će proteći onako kako smo zamislili. Već smo pripremili i stupili u kontakt s nekim košarkašima iz mlađih selekcija koji će upotpuniti reprezentaciju. U deficitu smo s visokim košarkašima pa je naknadni poziv upućen i Emiru Zimiću. Sve prijeteljske utakmice biće odigrane i spremaćemo se kao da smo u punom kapacitetu. Trudimo se da se kriza, problemi i to što smo desetkovani ipak ne osjeti", kazao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije