Košarka

Ivanović o EP: Odbrana ključ uspjeha

Ivanović o EP: Odbrana ključ uspjeha
Ivanović o EP: Odbrana ključ uspjeha

SARAJEVO- Dobar rezultat u prvoj utakmici protiv Poljske za samopouzdanje, a potom uz malo sreće do čuda protiv favorita, plan je sa kojim su jutros iz Sarajeva najbolji košarkaši BiH otputovali na Eurobasket.

Vidno raspoloženi i bez mnogo pompe, euforije i velikog ispraćaja izabranici selektora Duška Ivanovića letom preko Istanbula krenuli su u Francusku na svoje deseto jubilarno učešće na smotri najboljih ekipa Starog kontinenta.

Iako praćeni brojnim poteškoćama tokom priprema, uključujući odustajanja ključnih igrača Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića i Nihada Đedovića, iz bh. tabora juče su još jednom poručili da su spremni za podvig koji se čeka pune 23 godine.

Boriće se za ulazak u drugi krug što generacijama bh. košarkaša nije pošlo za rukom još od Eurobasketa igranog takođe u Francuskoj sada već davne 1993. godine.

"Smatram da je nekorektno govoriti o bilo kome ko u ovom trenutku nije dio našeg tima iz bilo kojeg razloga. Mislim da momci koji su iznjeli teret priprema, bili od prvog dana na okupu i radili marljivo, zaslužuju da se isključivo priča o njima. Ovih 12 igrača za koje sam se odlučio da putuju u Francusku su pravi kvalitet ove reprezentacije i siguran sam da mogu razveseliti navijače i osigurati učešće u drugom krugu", kazao je selektor Duško Ivanović.

A za radost navijača, osim protiv Poljaka, biće potrebna dobra igra i u ostalim mečevima grupne faze protiv Francuske, Izraela, Finske i Rusije. Za prolazak u naredni krug potreban je plasman ne jednu od prve četiri pozicije, a selektor "zmajeva" misli da i protiv favorita ima formulu uspjeha.

"Trenutno najviše razmišljamo o Poljskoj, ali znamo da će svaka utakmica na Evropskom prvenstvu biti izuzetno zahtjevna i teška. Nema laganih rivala, svi su veoma iskusni i zato će biti veoma bitno kako ćemo sprovesti zaključke koje naučili kroz minule pripreme i u test mečevima", kazao je Iavnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije