Košarka

Ivković: Prošle godine nismo uspjeli zbog egoizma

Ivković: Prošle godine nismo uspjeli zbog egoizma
Ivković: Prošle godine nismo uspjeli zbog egoizma

ATINA - Trener košarkaša Olimpijakosa i selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da tim iz Pireja prošle godine nije uspio da napravi uspjeh, zbog egoizma igrača.

Olimpijakos je tada eliminsan u četvrtfinalnoj seriji Evrolige od Montepaskija iz Sijene, dok je u grčkom prvenstvu trijumfovao Panatinaikos, koji sa klupe predvodi Željko Obradović.

"Prošle godine smo imali sjajan tim, sa Teodosićem, Papalukasom i Spanulisom na čelu, vjerovatno i najbolji u Evropi, ali izgubili smo, jer igrači nisu uspjeli da kontrolišu ego i stave ga službu tima", rekao je Ivković za sajt Evrolige.

Ivković je dodao da Olimpijakos ove sezone ima mladu ekipu, koja igra timsku košarku.

"Imali smo velikih problema na početku, mnogi su nas napustili zbog smanjenja budžeta, ali zaslužili smo da budemo na fajnal foru. Kada smo na žrijebu ponovo dobili Sijenu, pomislio sam, sjajno, sada ćemo imati šansu da im se revanširamo za prošlu sezonu", rekao je Ivković.

Olimpijakos su na kraju prethodne sezone napustili kapiten Teodoras Papalukas, Miloš Teodosić, Janis Burusis, Jotam Halperin, Džamon Lukas, Met Nilsen, Lukas Mavrokefalidis, Zoran Erceg i Radoslav Nesterović, koji je završio karijeru.

"Crveni" iz Pireja će u polufinalu završnog turnira u Istanbulu igrati protiv španske Barselone.

"Svi kažu da se u Španiji igra najbrža košarka na svijetu. Naša filozofija je jednostavna, moraćemo da trčimo i uložimo dosta energije u odbranu. Navaro je njihov najbolji pojedinac, ali moraće i ostali da daju doprinos u tom meču", zaključio je Ivković.

U plufinalu Evrolige 11. maja u Istanbulu sastaće se Panatinaikos - CSKA i Olimpijakos - Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije