Košarka

Jaramaz za "Nezavisne": Cilj mi je NBA draft

Jaramaz za "Nezavisne": Cilj mi je NBA draft
Jaramaz za "Nezavisne": Cilj mi je NBA draft

Trenutno sam koncentrisan na sezonu sa Megom, a cilj mi je NBA draft. Želim u inostranstvo, ali sešćemo posle drafta i videti šta je najbolje za moju budućnost, kaže za "Nezavisne" Ognjen Jaramaz, plejmejker i jedan od vodećih igrača Mega Leksa ove sezone.

Neki od njegovih bivših saigrača u Megi igraju ove sezone u NBA, a on je imao samo riječi hvale za njihovu igru.

"Nikola Jokić se snašao sjajno, igra odlično i iz utakmice u utakmicu pokazuje da će tamo ostaviti ogroman trag. Timote Luvavu i Ivica Zubac u Filadelfiji i LA Lejkersima ne igraju mnogo, ali koriste minute kada ih dobiju. Deluje da ne igraju dovoljno, ali sve je to u redu, u dobrim su rukama i verovatno je sve tamo unapred isplanirano", izjavio je Jaramaz.

On ove sezone prosječno bilježi 11,5 poena, dva skoka i 4,3 asistencije po meču u ABA ligi, dok se Mega trenutno nalazi na desetom mjestu regionalnog takmičenja. Tim je prošle sezone igrao finale, a Jaramaz ističe da je imao veća očekivanja za ovu.

"Od ove sezone imao sam i veća očekivanja za bolji plasman ekipe, međutim optimista sam, verujem u naše bolje partije", kaže Jaramaz i dodaje da i on sam ima prostora za napredak:

"Svojim partijama sam zadovoljan, ali svakako da mogu mnogo bolje i više da pomognem timu. Kao stvari gde mogu najviše da napredujem vidim igru u odbrani, doprinos u skoku i otvaranje igre u tranziciji. Treba više da povučem ekipu, toga sam svestan i radim na tome."

U prethodnim godinama imao je i povreda, među kojima je i lom potkoljenice, ali ističe da je to sastavni dio života svakog sportiste te da je zadovoljan kako se sve odvija. Navodi i da se u timu trenera Dejana Milojevića mnogo radi i trenira.

"U Megi se radi zaista mnogo, što je odlična stvar za mlade igrače, veliki je broj treninga, iako ih ima manje nego prethodne sezone. Razlog za to je i što ove sezone, pored ABA lige, igramo i FIBA ligu šampiona pa usled zgusnutijeg rasporeda utakmica imamo manje vremena za trening. Uspeli smo da se prilagodimo takvom ritmu", smatra Jaramaz.

Bio je na širem spisku reprezentacije Srbije prošloga ljeta, a istome se nada i pred Evropsko prvenstvo ove godine.

"Prijalo bi mi uvrštenje na širi spisak i ove godine, a i eventualni poziv na pripreme bi me mnogo obradovao. Svakako da se nadam tome, jer je igranje za nacionalni tim velika čast za svakog igrača", zaključio je Jaramaz.

 

Samouki pijanista

Ognjen Jaramaz rođen je u Kruševcu 1. septembra 1995. godine. Vrlo rano je zavolio košarku uz starijeg brata Nemanju, koji je takođe košarkaš. S ekipom Mega Leksa osvojio je Kup Radivoja Koraća 2016. godine, a sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je bronzu i zlato na evropskim prvenstvima 2014. i 2015. godine. Ognjen svira klavir iako je samouk i nikada nije išao u muzičku školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije