Košarka

Jokić poslije tripl-dabla za istoriju: Za momke iz Srbije

Jokić poslije tripl-dabla za istoriju: Za momke iz Srbije
Foto: Twiter | Jokić poslije tripl-dabla za istoriju: Za momke iz Srbije

Srpski centar Nikola Jokić ušao je u istoriju NBA lige pošto je na utakmici svojih Denver Nagetsa protiv Milvoki Baksa za samo 14 minuta i 33 sekunde uspio da postigne najbrži tripl-dabl u istoriji najkvalitetnije košarkaške lige na svijetu.

Sve epitete i hvalospjeve zaslužio je Nikola Jokić za svoju igru protiv Milvokija u noći između četvrtka i petka u NBA ligi. Denver je pobijedio sa 134:123, a momak iz Sombora je oborio rekord najbržeg tripl-dabla iz 1955. godine, koji je više od šest decenija držao Džim Taker, nekada košarkaš Sirakjuz Nešnelsa, koji su kasnije postali Filadelfija 76ersi.

Poslije utakmice očekivano je bio uzbuđen, pa kao da nije bio svjestan šta je učinio i koliko to važnost ima.

"Aaa....hvala. Moji saigrači su mnogo šutirali, mislim da smo pogodili 13 trojki u prvom poluvremenu, mislim da smo igrali veoma dobro, a meč smo završili kako smo i želeli. Pobeda je važna, takođe i dve pre toga su veoma važne, a mi idemo u velikom stilu na odmor pred Ol-star vikend", rekao je Nikola Jokić na terenu neposredno po završetku meča.

 

Jokić je meč završio sa 30 poena, 15 skokova i 17 asistencija, a u prvom poluvremenu nije ni znao da je blizu velikog ostvarenja.

"Ne nisam znao, bilo nam je potrebna pobeda protiv Milvokija, mi smo ih nadigrali, trčali smo i dodavali, bili smo dobri i u odbrani, ali najvažnija je pobeda i mi smo uspeli u tome", dodao je pomalo zbunjeno Jokić.

22-godišnji Srbin je imao i podršku sunarodnika kojima se i zahvalio.

"Pogledajte ih. Ovo je za momke iz Srbije", kazao je centar Denvera, koji je zatim otišao da se pozdravi sa navijačima, koji su bili i više nego oduševljeni onim što su vidjeli u Milvokiju.

 

 

(sportklub

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije