Košarka

Jokić se igrao, 21. tripl-dabl u karijeri

Jokić se igrao, 21. tripl-dabl u karijeri
Foto: Tanjug/AP | Jokić se igrao, 21. tripl-dabl u karijeri

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 121:100.

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu partiju, pošto je ostvario peti tripl-dabl ove sezone, a 21. u karijeri.

Jokić nije dobro krenuo meč, u prvom poluvremenu je bio tih, ali je zato u drugom napravio šou u "Pepsi centru".

Srpski košarkaša imao je nekoliko sjajnih poteza, a meč je na kraju završio sa 18 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Kod Klipersa Boban Marjanović je odigrao šest minuta, ali se nije upisao u listu strijelaca, dok Miloš Teodosić nije ulazio u igru.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Džamal Mari sa 23 poena. Goste je predvodio Lu Vilijams sa 19 poena, dok su po 18 postigli Danilo Galinari i Lu Vilijams.

Denver je ostvario 28. pobjedu, dok je Los Anđeles pretrpio 17. poraz.

Utakmica je otvorena u veoma brzom ritmu i Denver je brzo preuzeo kontrolu nad mečom. Sjajno su igrali Kreg i Bizli koje je Jokić "spajao s obruče". Ipak, Nikola je dobio dva brza faula i morao je da napusti teren prije vremena i da se vrati nešto kasnije.

To je na najbolji mogući način iskoristio Mejson Plamli koji je odigrao odlično poluvreme. Kliperse su u životu držali Heris, Galinari i Vilijams, dok se kod ekipe iz Kolorada razigrao Džamal Mari.

Jokić je krajem druge dionice dobio i treći faul pa je znatno oprezniji morao da uđe u drugo poluvreme. Tako je makar trebalo da bude, međutim Nikola je odigrao bez pardona treću četvrtinu, agresivno od starta i pred posljednju dionicu bila mu je potrebna samo jedna asistencija za tripl-dabl.

Denver je uspio da se odlijepi krajem treće i početkom četvrte četvrtine, a Jokić je uspješnim dodavanjem za Lajlsa na sredini posljednje deonice došao do petog tripl-dabla u sezoni. Na kraju, Denver je zabilježio dobru i važnu pobjedu, dok Klipersi nisu imali nikakve šanse.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije