Košarka

Jovanović smijenjen

Jovanović smijenjen
Jovanović smijenjen

Košarkaši Igokee doživjeli su u subotu težak poraz kod kuće od MZT-a (61:76) u devetom kolu ABA lige, a dan nakon tog susreta Vladimir Jovanović je smijenjen.

Kako nezvanično saznajemo, Jovanović je ostao bez posla poslije serije loših rezultata Aleksandrovčana ove sezone. Igokea je, naime, od devet utakmica dobila samo dvije, a blijeda partija protiv MZT-a bila je kap koja je prelila čašu strpljenja kod čelnika šampiona BiH. Ekipu će do imenovanja novog šefa stručnog štaba voditi pomoćni trener Milutin Latinčić.

Jovanović je poslije susreta sa makedonskim prvakom preuzeo odgovornost za lošu igru i rezultat.

"Utakmica od početka do kraja nije izgledala onako kako smo mi priželjkivali i kako smo se pripremali. Ogledalo nekog našeg rada definitivno nije ova utakmica. Moram iskreno da kažem da stajem pod potpunom odgovornošću iza ove utakmice, kakva god da je bila, a nije bila dobra, ni nalik onom što radimo. Na sve te kadrovske probleme i na sve ono što smo imali u poslednjih sedam dana, sitnih povreda, lomova ruke, ne postoji nijedan alibi i opravdanje da se s manjkom energije i entuzijazma uđe u utakmicu. Mislio sam da ćemo, pre svega, kroz intenzitet u odbrani i neko trčanje doći do nekih šuteva koji bi nas relaksirali i na kraju krajeva ušli u neki tečniji napad, ali to se nije desilo", rekao je Jovanović.

Boban Mitev, strateg MZT-a, bio je zadovoljan izdanjem svog tima:

"Žao mi je što mi je ovo prva pobjeda u Laktašima protiv mog dobrog prijatelja Vlade Jovanovića, jer ja vaoma poštujem ove ljude. Nama je gorjelo pod nogama, i zadovoljan sam kako smo odigrali. Malo smo vratili samopouzdanje pred teško gostovanje u Ljubljani. Rade momci dobro, prezadovoljan sam, polako dižemo formu."

Rezultati 9. kola: Subota: Solnok - Zadar 82:81, Krka - Mega Vizura 72:80, Budućnost - Olimpija 76:61, Metalac - Levski 81:54, Igokea - MZT 61:76.

Danas igrali: Partizan - Cibona. Danas: Cedevita - Crvena zvezda (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije