Košarka

Jovović: Privilegija je igrati derbi protiv Partizana

Jovović: Privilegija je igrati derbi protiv Partizana
Jovović: Privilegija je igrati derbi protiv Partizana

PODGORICA - Trener košarkaša Budućnosti Igor Jovović rekao je danas da je očekuje veoma težak meč protiv Partizana, ali dodao da se nada da će njegov tim pobjedom u Beogradu nastaviti sa dobrim rezultatima u Jadranskoj ligi.

"Očekuje nas poslednji meč u prvom delu sezone i svesni smo protiv kakvog protivnika igramo. Partizan je tim koji je osvojio najviše trofeja u Jadranskoj ligi, a dovođenjem igrača u proteklom periodu napravio je tim kadar da se bori za sam vrh i trofej. Očekuje nas izuzetno težak zadatak u Pioniru, ali smo privilegovani što smo rezultatima u poslednje vreme došli u situaciju da igramo derbi. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu i da probamo da napravimo značajnu pobedu˝, rekao je Jovović na konferenciji za medije.

Podgorički klub je poslednji trijumf u Beogradu ostvario 2010. godine, ali tradicija ne brine previše Jovovića.

"Ne možemo se pohvaliti da smo puno puta nosili bodove iz Pionira, ali ni ostali timovi iz Jadranske lige. Njihovi igrači navikli su da igraju zahtevne utakmice, da se bore za trofeje i to im je prednost. Pokušaćemo da odigramo ratničku utakmicu svih 40 minuta, a ove sezone smo pokazali ove da protiv kvalitetnih timova možemo da igramo", naveo je Jovović.

Centar Budućnosti Bojan Subotić istakao je da ekipa veoma motivisana dolazi u Beograd kako bi iznenadila favorizovani Partizan.

"Gostujemo ekipi Partizana koja se dosta pojačala, a i kapiten Milosavljević se oporavio. Sada imaju tim kadar da osvoji regionalno takmičenje. Nama ne nedostaje motiva, svakome je čast i privilegija da igra u Pioniru. Partizan je favorit, dugogodišnji učesnik Evrolige i višestruki prvak Jadranske. Prepuštamo im ulogu favorita, iako su rezultati na našoj strani", zaključio je Subotić.

Utakmica 13. kola Jadranske lige između Partizana i Budućnosti igra se sutra od 19 sati u hali Pionir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije