Košarka

KS BiH još čeka poziv Ministarstva civilnih poslova

KS BiH još čeka poziv Ministarstva civilnih poslova
KS BiH još čeka poziv Ministarstva civilnih poslova

Košarkaški savez BiH još čeka na datum sastanka koji je iniciralo Ministarstvo civilnih poslova BiH nakon što je KS BiH zaprijetio drastičnim mjerama, zaključavanjem kancelarije Saveza i odlaskom u stečaj.

Iako je bilo najavljivano da bi sastanak kojem bi trebalo da prisustvuju i predstavnici entitetskih vlada i nadležnih ministarstava trebalo da bude održan 30. maja, on će po svemu sudeći biti prolongiran.

"Još čekamo poziv, nadamo se da ćemo ga dobiti uskoro", kaže generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić, koji, čini se, i nije prevelik opimista glede sastanka koji bi mogao odrediti sudbinu košarkaškog sporta u BiH. Bh. kuća košarke je zbog, kako tvrdi sadašnja garnitura, "nesavjesnog i nezakonitog djelovanja dijela bivših upravnih struktura dužna oko 2,5 miliona KM", a najveće probleme predstavlja dug na osnovu poreza koji iznosi oko 1,2 miliona KM.

"Ako ćete iskreno, ne očekujem ništa od sastanka sa nadležnim. U stvari, ne znam ni kada će biti održan. Neki su na odmoru, a mi želimo sastanak sa ministrima, a ne sa referentima, jer trebamo odmah rješenje situacije", ističe Barbarić, koji je na pitanje, ukoliko ne dođe do dogovora, da li to znači gašenje KS BiH, kratko odgovorio:

"Tu će odluku odnijeti Upravi odbor."

Zbog ove dramatične situacije u kojoj se nalazi ova sportska institucija još se ne zna kada će biti održana sjednica Skupštine KS BiH, na kojoj bi nakon odlaska Aleksandra Fulurije trebalo da bude imenovan novi predsjednik UO, kao i nasljednik Dubravka Barbarića, koji je u decembru prošle godine podnio ostavku, ali ista nije razmatrana od strane UO.

"Iskreno, jedva čekam održavanje sjednice Skupštine da se riješim ovoga svega. Ipak, treba sačekati ove sastanke da vidimo šta i kako dalje", ističe Barbarić.

Barbarić je najavio da će uskoro selektor seniorske reprezentacije Duško Vujošević obznaniti spisak za pretkvalifikacije za Mundobasket 2019. godine u Kini. Naš sagovornik ističe da je Vujošević upoznat sa siuacijom u kojoj se nalazi KS BiH.

"On je navikao na sve ovo, nije iz Finske da bude iznenađen. Vujoševića možemo očekivati početkom šesog mjeseca u Sarajevu. Najvažnije je da on radi svoj posao kako zna", zaključio je Barbarić, apelirajući još jednom na sve da shvate ozbiljnost situacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije