Košarka

KS BiH našao rješenje za pat poziciju: Džikić preuzima "zmajeve"?

KS BiH našao rješenje za pat poziciju: Džikić preuzima "zmajeve"?
KS BiH našao rješenje za pat poziciju: Džikić preuzima "zmajeve"?

Aleksandar Džikić ponovo je kandidat za selektora košarkaške reprezentacije BiH i, kako saznaju "Nezavisne", trebalo bi da dobije podršku ispred Dragana Bajića i Damira Mulaomerovića.

Aktuelni trener Partizana je u igri za ovu poziciju bio prije dva mjeseca, ali tada nije dobio dozvolu od kluba da vodi istovremeno "crno-bijele" i reprezentaciju. Čelnici Košarkaškog saveza BiH su, kako saznajemo, sada ponovo obnovili pregovore sa iskusnim stručnjakom, a ovaj potez trebao bi da bude rješenje za trenutnu pat poziciju u kojoj se nalazi Upravni odbor, koji unazad već nekoliko sedmica ne može da postigne dogovor kada su u pitanju Bajić i Mulaomerović.

Prema riječima predsjednika KS BiH Aleksandra Fulurije, ime selektora će definitvno biti poznato u srijedu, kada je zakazana sjednica UO. Isto tako, Fulurija nije želio potvrditi, ali ni demantirati da je Džikić treći kandidat za selektora "zmajeva".

"Nemam nikakav komentar. U srijedu ćemo izabrati novog selektora košarkaške reprezentacije BiH", bio je jasan Fulurija.

Izbor selektora "zmajeva" već odvavno se pretvorio u pravu sapunicu. Najveće šanse do sada imao je Bajić, trener Igokee, kojeg do rješenja ove situacije čekaju klupske obaveze. Igokeu u subotu čeka prva finalna utakmica košarkaškog prvenstva BiH sa Kaknjem. Dvije najbolje ekipe u BiH boriće se za titulu prvaka, a već uoči samog starta "igosi" su proglašeni za apsolutnog favorita za odbranu titule, a ujedno će imati i prednost domaćeg terena u ovoj seriji.

"Došli smo do kraja izuzetno turbulentne, ali uspješne sezone. Ipak, još nismo završili posao. Ostala nam je finalna serija sa Kaknjem, u kojoj očekujem da odbranimo titulu i da i naredne sezone zaigramo u ABA ligi", izjavio je Bajić, koji je dodao da protivnik u finalu zaslužuje respekt:

"Kakanj je napravio veliki rezultat i zaslužuje veliki respekt. To je ekipa koja nije za potcjenjivanje, što su pokazali njihovi rezultati prvo u Ligi 12, a zatim i u Ligi 6. Mi smo ih dobili dva puta ubjedljivo, a nadam se da ćemo seriju nepobjedivosti nastaviti i u finalu".

Sa druge strane, Kakanj je samim plasmanom u finale ispunio sva očekivanja za ovu sezonu.

"Kao što sam i ranije rekao, ovo finale će biti nagrada za sve što smo uradili ove sezone. Napravili smo senzaciju sa jednim od najjeftinijih timova u čitavoj ligi. Slijedi nam finale u kojem ćemo pokušati da pokažemo da nismo slučajno tu gdje jesmo. Zna se da je Igokea po svemu ispred nas, od budžeta pa do igračkog kadra. Potrudićemo se da pružimo što jači otpor, idemo iz minute u minutu i vidjet ćemo šta ćemo napraviti", kazao je Josip Pandža, trener Kaknja.

Prva utakmica na rasporedu je u subotu, u 20 časova, a naredna se igra 4. maja u Kaknju, dok će eventualna treća biti odigrana 7. maja u Laktašima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije