Košarka

Kalatesovo veče karijere

Kalatesovo veče karijere
Foto: N.N. | Kalatesovo veče karijere

Najviše zahvaljujući Niku Kalatesu, koji je sa 29 poena, deset asistencija i devet skokova bio na pragu tripl-dabl učinka, košarkaši Panatinaikosa savladali su u gostima Anadolu Efes s 82:81 u osmom kolu košarkaške Evrolige.

Osim Kalatesa, kojem je ovo vjerovatno bila najbolja utakmica karijere, samo su Amerikanci Džejms Gist i Kris Singlton bili dvocifreni kod"zelenih" sa po 11 poena. Kod Efesa je najefikasniji bio Brok Motum sa 21 poenom, a odlično ga je pratio Vladimir Štimac sa 15 poena i četiri skoka.

Najkorisniji igrač i najbolji strijelac takmičenja Luka Dončić je sa 13 poena, deset skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte bio najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu Real Madrida nad Unikahom 89:57.

Za "kraljeve" je ovo prva pobjeda nakon tri uzastopna poraza, a najveća podrška Dončiću bio je Džejsi Kerol, koji je postigao 17 poena (trojke pet od sedam). Baskonija nakon slabog starta sezone ulazi u formu, sada je u Kaunasu razbila Žalgiris s 97:77.

Tim iz Vitorije do trijumfa su vodili Rodrig Buboa i Tornike Šengeli sa po 19 poena. Kod Žalgirisa su bolji od ostalih bili Paulius Jankunas sa 20 i srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 12 poena. Makabi je u Podmoskovlju bio bolji od Himkija sa 77:69. Četiri igrača "ponosa Izraela" ostvarili su dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji je bio Pjer Džekson sa 19 poena. Aleksej Šved je postigao 21 poen za Himki, ali imao i sedam izgubljenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije