Košarka

Kavsi sa rekordnih 25 trojki razbili Hokse

Kavsi sa rekordnih 25 trojki razbili Hokse
Kavsi sa rekordnih 25 trojki razbili Hokse

Klivlend Kavalirsi poveli su 2-0 u polufinalu Istoka NBA plej-ofa protiv Atlanta Hoksa postavivši novi rekord po broju trojki na jednom meču.

Kavsi su pogodili čak 25 puta sa distance za ubjedljivih 123:98, pred selidbu serije u Džordžiju.

Drugi meč u Klivlendu obilježio je Džej Ar Smit pogodivši sedam trojki za ukupno 23 poena, dok je opet najefikasniji u ekipi bio Lebron Džejms sa 27 (9/15 iz igre) uz 5 asistencija.

Kavsi su pogodili više trojki nego što su ih šutnuli postavljajući ovaj rekord (25/45), a čak desetorica igrača su postigla bar po jednu. U prvom poluvremenu su ubacili 18, a u drugom još sedam trojki.

Dvocifren broj poena u timu Kavsa, koji su na ovom meču ličili na Voriorse zbog fantastičnog šuterskog učinka, imali su još Kajri Irving sa 19 uz 6 asistencija, Čening Fraj sa 12, te Kevin Lav sa 11 uz 13 skokova.

"Ovo je bila posebna veče za sve nas koji smo igrali. Ova liga je vidjela mnogo sjajnih timova, igrača i šutera, pa je postaviti istorijski rekord zaista posebna stvar", rekao je Lebron Džejms.

Hokse je predvodio Pol Milsap sa 16 poena i 11 skokova, 14 je ubacio Džef Tig uz 6 asistencija, Kris Hamfriz je imao 12 uz 9 skokova, dok je Al Horford dodao tek 10 poena, kao i Tabo Sefološa i Majk Muskala.

"Kada ih krene ovako šut nisam siguran da ih iko može pobjediti, iskreno. Samo smo se nadali da će u jednom trenutku početi da promašuju", rekao je šuter Hoksa Kajl Korver.

Atlanta je poražena deseti uzastopni put u plej-ofu od Kavsa, koje će ugostiti u trećem meču 7. maja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije