Košarka

Kenan Karahodžić za "Nezavisne": Dres Partizana čast i odgovornost

Kenan Karahodžić za "Nezavisne": Dres Partizana čast i odgovornost
Kenan Karahodžić za "Nezavisne": Dres Partizana čast i odgovornost

Liga jeste drugačija od španske, ali igranje u Partizanu sa sobom nosi posebnu težinu. Kada vidite koji su sve asovi prošli kroz taj klub, koliko ljudi voli tim, svesni ste šta znači nositi crno-beli dres. Velika je čast i velika odgovornost igrati u Partizanu i mislim da sam donio pravu odluku.

Rekao je ovo za "Nezavisne" Kenan Karahodžić, košarkaš Partizana, koji je prethodnog ljeta iz španske Unikahe prešao u redove "crno-bijelih". Dvadesetogodišnji krilni centar trenutno u prosjeku igra oko osam minuta u ABA ligi, a kaže da mu prija rad s Aleksandrom Džikićem, trenerom ekipe, i da je uvjeren da će još napredovati u narednom periodu. Partizan je trenutno treći na Jadranu, blizu je prolaska u narednu fazu FIBA Lige šampiona sa drugog mjesta u grupi, a Karahodžić je zadovoljan kako se stvari razvijaju ove sezone.

"Iako je početkom sezone došlo mnogo novih igrača, relativno brzo smo se uklopili jedni s drugima. Lepo se družimo i van terena. Od početka idemo utakmicu po utakmicu i pripremamo se, tako da je svaka sledeća najvažnija. Voleo bih da budemo svi zdravi i potpuno spremni, da na kraju prvenstva možemo da se pogledamo i kažemo - ovo je bio naš maksimum.  Koji će to rezultat biti, nezahvalno je prognozirati zbog mnogo faktora. Zasad ide dobro, trudim se da doprinesem timu najviše što mogu i da napredujem. Cilj mi je da svakog dana budem bolji nego što sam bio prethodnog", kazao je Karahodžić i dodao da kao uzora u timu vidi kapitena ekipe:

"Pravi primjer za sve nas mlađe igrače je Novica Veličković. Veoma je posvećen, vodi računa o svim detaljima i uvek je tu da pomogne, uputi kritiku i da podršku saigračima kada je to potrebno."

On je prethodnog ljeta dobio i pravo nastupa za reprezentaciju BiH, a kaže da prati igre bh. košarkaša u inostranstvu koliko mu to obaveze dozvole. Smatra da uz predan rad i malo sreće "zmajevi" mogu da naprave neki zapažen rezultat u narednim godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije