Košarka

Ki­ka­no­vi­ć: Mo­ram da mi­ru­jem

Ki­ka­no­vi­ć: Mo­ram da mi­ru­jem
Ki­ka­no­vi­ć: Mo­ram da mi­ru­jem

Ko­šar­ka­ški re­pre­zen­ta­ti­vac BiH i član ber­lin­ske Al­be El­me­din Ki­ka­no­vić pro­pus­ti­će pret­kva­li­fi­ka­ci­je za Svjet­sko prven­stvo u Ki­ni 2019.

Ovaj izos­ta­nak bi­će ve­li­ki hen­di­kep za se­le­kto­ra Du­ška Vu­jo­še­vi­ća, ko­ji je ne­da­vno Ki­ka­no­vi­ća uvrstio na pro­ši­re­ni spi­sak. Pro­blem će bi­ti još ve­ći ako se pot­vrde in­for­ma­ci­je da će pred­sto­je­ću akci­ju pres­ko­či­ti i dvo­jac iz NBA li­ge Mir­za Te­le­to­vić i Ju­suf Nur­kić.

"Imam pro­ble­ma s ko­lje­ni­ma i po­vre­da zah­tije­va mi­ro­va­nje uz te­ra­pi­ju, ta­ko da ću na­ža­lost pro­pus­ti­ti ove pret­kva­li­fi­ka­ci­je za Mun­do­bas­ket", pot­vrdio je za "Ne­za­vi­sne" Ki­ka­no­vić, ko­ji iza se­be ima sjaj­nu se­zo­nu, u ko­joj je bio je­dan od naj­bo­ljih i na­je­fi­ka­sni­jih bh. igra­ča. Cen­tar bh. ti­ma u Evro­ku­pu pro­sje­čno je uba­ci­vao 14,8 po­ena po me­ču, a u dva na­vra­ta po­nio je epi­tet MVP ko­la. Još efi­ka­sni­ji bio je u nje­ma­čkom šam­pi­ona­tu, gdje je uba­ci­vao 15,6 po­ena po su­sre­tu.

"In­di­vi­du­al­no sam imao je­dnu od naj­bo­ljih se­zo­na dosa­d. Na­ža­lost, po­vre­de su nas pra­ti­le to­kom ci­je­le se­zo­ne i u klju­čnim mo­men­ti­ma se­zo­ne smo igra­li bez ne­kih od klju­čnih igra­ča, ta­ko da ni­smo mo­gli da­lje od čet­vrtfi­na­la, gdje smo po­ra­že­ni od Ba­jer­na. Uti­sak je da smo mo­gli mno­go vi­še da su nas za­obi­šle po­vre­de", ka­že 29-go­diš­nji ko­šar­kaš Al­be. 

Iako će "zma­je­vi" bi­ti osla­blje­ni nei­gra­njem ne­ka­daš­njeg ko­šar­ka­ša Slo­bo­de, Crve­ne zvez­de, Na­ni­ja i Eni­se­ja, ka­pi­ten u izos­tan­ku Te­le­to­vi­ća vje­ru­je ka­ko će nje­go­vi sai­gra­či us­pje­ti pres­ko­či­ti prvu pre­pre­ku i da će se na­ći u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma za SP.

"Vje­ru­jem da će­mo pro­ći u na­re­dni krug kva­li­fi­ka­ci­ja i šan­se za to su vi­še ne­go re­al­ne. Mla­di igra­či će ima­ti šan­su da ra­de s je­dnim od naj­bo­ljih struč­nja­ka s ovih pros­to­ra i si­gur­no je da će im rad s Du­le­tom mno­go zna­či­ti", is­ti­če po­pu­lar­ni Ki­kan, ko­ji se na kra­ju još je­dnom do­ta­kao se­le­kto­ra Vu­jo­še­vi­ća.

"Se­le­ktor Vu­jo­še­vić je izu­ze­tan tre­ner i o nje­mu naj­bo­lje go­vo­re re­zul­ta­ti ko­je je na­pra­vio i igra­či ko­ji su sta­sa­li u vrhun­ske igra­če pod nje­go­vim ra­dom", za­klju­čio je Ki­ka­no­vić.

Oku­plja­nje se­ni­or­ske re­pre­zen­ta­ci­je za­ka­za­no je za 2. ju­l u Sa­ra­je­vu, a pret­kva­li­fi­ka­ci­je su na pro­gra­mu od 2. do 19. av­gus­ta. Pod­sje­ti­mo, BiH se na­la­zi u gru­pi sa Šved­skom, Ar­me­ni­jom i Slo­va­čkom, a dvi­je naj­bo­lje se­le­kci­je ste­ći će pra­vo nas­tu­pa u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije