Košarka

Klipersi u polufinalu "Zapada", Kris Pol heroj trijumfa

Klipersi u polufinalu "Zapada", Kris Pol heroj trijumfa
Klipersi u polufinalu "Zapada", Kris Pol heroj trijumfa

Košarkaši Los Anđeles Klipersa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije, pobijedivši u sedmoj utakmici šampiona San Antonio sa 111:109.

Heroj trijumfa Klipersa je Kris Pol, koji je sekund prije kraja pogodio težak šut preko Tima Dankana za pobjedu.

Krilni centar San Antonija je prije toga pogodio dva slobodna bacanja i izjednačio 8,8 sekundi prije kraja. Pol je krenuo na desni ulaz, čuvao ga je Deni Grin, ali je Dankan prišao da pomogne.

Omaleni plejmejker uspio je da pogodi težak šut o tablu i donese tek četvrto polufinale konferencije za Kliperse u istoriji franšize.

"Bili smo mnogo puta u ovakvoj situaciji i u većini slučajeva sam promašivao. Razgovarali smo o tome i upalilo je kada je bilo najpotrebnije", rekao je Pol.

Njemu je priznanje odao i Tim Dankan.

"Njegov šut je bio nevjerovatan. Znao sam da igra povrijeđen, ali je uspio. Stvarno je pogodio nevjerovatan šut preko dvojice. On je sjajan vođa i nevjerovatan je za gledanje. Volio bih da nisam igrao protiv njega", donosi B92.

Utakmica je praktično od početka do kraja bila izjednačena, a Pol je na kraju imao 27 poena i šest asistencija. Blejk Grifin dodao je tripl-dabl od 24 poena, 13 skokova i 10 asistencija, 17 je ubacio Barns, a 16 Kroford. Na drugoj strani, Dankan je imao 27 poena i 11 skokova, Parker je ubacio 20 poena uz pet skokova i pet asistencija, a Lenard je imao 13 poena i 10 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije