Košarka

Klivlend na korak od finala

Klivlend na korak od finala
Klivlend na korak od finala

Boston je imao priliku da izjednači rezultat u seriji, povoljan rezultat na poluvremenu, ali ne i rješenje za Kajrija Irvinga. Slavili su u četvrtom meču Kavalirsi 112:99 i poveli 3:1 u finalu serije Istoka.

Klivlend Kavalirsi su na jednu pobjedu od finalnog okršaja sa Golden Stejt Voriorsima nakon pobjede za 3:1 u seriji finala Istoka protiv Boston Seltiksa 112:99.

Boston je mnogo bolje otvorio četvrti meč. Dobrom odbranom su zatvorili šut Klivlenda, isprovocirali su Lebrona Džejmsa koji je do polovine druge četvrtine već imao četiri lične greške pa je Tajron Lu bio prinuđen da ga stavi na klupu, a sav "teret" meča pao je na Kajrija Irvinga.

Ovo je prvi put da je Lebron u prvom poluvremenu napravio četiri lične greške.

Sa druge strane, Boston je dobro i šutirao dok je Klivlend u prvoj četvrtini držao priključak zahvaljujući kontrama jer su iz igre za prvih 12 minuta imali šut šest od 19. Boston je za poluvrijeme napravio čak 17 asistencija - sjajna timska igra na svim poljima Seltiksima je donijela prvo poluvrijeme u seriji u kome su imali prednost.

Prije odlaska na odmor bilo je 57:47.

Bolje su Kavsi izgledali početkom drugog poluvremena. Primicali se polako rezultatski, popravili skok u napadu, ali je Lebron Džejms promašio ono što je za njega rutinsko zakucavanje i ispustio prvu priliku da Klivlendu donese izjednačenje.

Ipak, učinio je to nepun minut kasnije i doneo svom timu prvo vođstvo (73:72) još od rezultata 5:4.

Kajri Irving je uz dva brza šuta za dva poena povisio prednost Kavsa, ali se pri drugom šutu u doskoku povredio kada je, kao je izgledalo, izvrnuo zglob.

Samo je pritegao pertle i ostao na parketu i do kraja treće četvrtine postigao je 39 poena. Od trenutka kada je Džejms donio prednost Kavsima, Irving je praktično sam pogađao i postigao 14 vezanih poena za svoju ekipu. Samo u trećoj postigao je 21.

Seltiksi su ispuštali konce utakmice, ali su održavali prikljuičak i nisu dozvoljavali da se Klivlend rezultatski "odlijepi". Na kraju treće četvrtine imali su Kavalirsi +7.

Zaigrao je u završnici u svom stilu i Lebron Džejms pa Seltiksi nisu dugo uspjevali da drže priključak i meč je praktično riješen nekoliko minuta prije kraja. Uz sve muke sa razigranim Kavsima, u drugom poluvremenu Seltiksima nije išao ni šut iz igre.

Kajri Irving postigao je 42 poena, Lebron Džejms dodao je 34, dok je Kevin Lav zabilježio dabl-dabl sa 17 poena i isto toliko skokova (čak 15 u odbrani). Trojica glavnih igrača Klivlenda postigla su čak 93 poena od ukupno 112 koliko je zabilježla cijela ekipa.

U Bostonu je najbolji bio Ejveri Bredli sa 19 poena, jedan manje ubacio je Džo Krauder, 16 je dodao Al Hroford, a sa 15 je meč završio Keli Olinjuk.

Peti meč igra se u noći između četvrtka i petka, uz direktan prenos na Sport Klubu 1 od 2:30, a serija se seli u Boston.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije