Košarka

Kobić: Moramo djelovati kao tim

Kobić: Moramo  djelovati kao tim
Kobić: Moramo djelovati kao tim

BANJALUKA - Juniorska košarkaška reprezentacija BiH okupila se juče u Svetom Martinu na Muri i time počela pripreme za Evropsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 16. do 22. decembra.

Na spisku selektora Josipa Pandže se našlo i ime Dine Kobića, perspektivnog košarkaša slovenačkog Zlatoroga. Saigrač Ibrahima Mulaomerovića, koji će takođe biti debitant u bh. selekciji, trebalo bi da donese dimenziju više u tim od kojeg se očekuje puno na predstojećem prvenstvu.

Pandža će u Samsunu imati respektabilnu reprezentaciju u kojoj se nalazi nekoliko igrača koji su prošle godine osvojili titulu prvaka Evrope. Njima je priključeno nekoliko novih imena, a među njima i 18godišnji 209 cm visoki košarkaš.

"Iskreno, nisam se nadao pozivu. Ipak, posebno mi je drago jer su ljudi iu Košarkaškog saveza BiH lično došli da mi saopšte da računaju na mene. Velika je čast što ću braniti boje svoje zemlje i što ću biti sa igračima koji su prošle godine pokorili Evropu", kaže ovaj krilni centar, koji se kao i Mulaomerović našao na spisku reprezentacije Slovenije, ali je na kraju ipak odlučio da nastupi za zemlju u kojoj je rođen.

Kobić iza sebe ima sjajnu godinu. Član je prvog tima Zlatoroga, koji je trenutni lider u Sloveniji, a još uvijek nastupa i za juniore. Trenutno je drugi strijelac ekipe sa 13,5 poena po meču. Može igrati na pozicijama tri i četiri, što daje dodatnu širinu bh. rosteru na Evropskom prvenstvu.

"Status u klubu je zadovoljavajući. Formom sam i više nego zadovoljan, samo je bitno ostati zdrav u ovom predstojećem periodu", ističe Kobić. Novo pojačanje bh. tima vjeruje kako će BiH odraditi dobre pripreme i onda na smotri najboljih pokazati pravo lice.

"Jedino mogu reći da očekujem da se svi potrudimo i djelujemo kao tim. Samo tako vjerujem da ćemo biti uspješni i zadovoljni", zaključio je novopečani reprezentativac BiH.

U Svetom Martinu na Muri bh. juniori odigrat će i dva prijateljska susreta i to protiv Hrvatske 9. decembra i Slovenije dan kasnije. BiH se nalazi u Grupi C sa Litvanijom, Latvijom i Izraelom.

Pandža će na raspolaganju imati sljedeće igrače: Amar Gegić, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Darko Talić, Boško Bojović, Rijad Avdić, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Džanan Musa, Sani Čampara, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Jure Soldo, Nemanja Nikolić, Njegoš Sikiraš, Dario Drežnjak, Mateo Zovko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije