Košarka

Kolinda Grabar-Kitarović otvara Eurobasket na Trgu bana Jelačića

Kolinda Grabar-Kitarović otvara Eurobasket na Trgu bana Jelačića
Kolinda Grabar-Kitarović otvara Eurobasket na Trgu bana Jelačića

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza i Eurobasketa najavili su danas u zagrebačkoj Areni, gdje će se održati dio takmičenja, sutrašnje svečano otvaranje Eurobasket 2015. na Trgu bana Jelačića.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Ivan Šuker istakao je kako je Hrvatska prije nepunih godina dana dobila organizaciju Evropskog prvenstva u košarci te obećao kako će Eurobasket okupiti sve ono najbolje što je hrvatska košarka dala posljednjih godina i okupiti legende muške i ženske košarke, igrače i trenere.

Otvaranje za sve četiri zemlje suorganizatore Eurobasketa 2015, Hrvatsku, Njemačku, Francusku i Letoniju, održaće se u Zagrebu. Službeno će ga otvoriti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik FIBA Evrope Turgaj Demirel. Očekuje se dolazak i premijera Zorana Milanovića, a uz govore političkih, gradskih i košarakaških dužnosnika, otvaranje će obogatiti svojim nastupom i grupa "Prljavo kazalište".

Prvenstvo službeno počinje u zagrebačkoj Areni 5. septembra i traje do 20. septembra, s tim da se utakmice u Zagrebu, paralelno sa ostalim gradovima domaćinima, odigravaju prvih pet dana, tj. do 10. septembra. Od 12. septembra utakmice će se igrati u francuskom gradu Lilu.

Šuker je izjavio kako su karte za utakmicu Hrvatske sa Slovenijom rasprodane, a za utakmicu sa Grčkom ih je ostalo malo.

Glavni sekretar HKS-a i član izvršnog odbora FIBA Željko Drakšić potvrdio je kako je do sada prodano već 65.000 karata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije