Košarka

Kompanija Mozzart donirala 1.000 evra KKI 'Vrbas'

Kompanija Mozzart donirala 1.000 evra KKI 'Vrbas'
Foto: N.N. | Kompanija Mozzart donirala 1.000 evra KKI 'Vrbas'

Predstavnici kompanije Mozzart uručili su donaciju u vrijednosti od 1.000 evra Košarkaškom klubu invalida „Vrbas“, domaćinu Eurolige košarke u kolicima, koja će se 9. i 10. marta održati u SD Borik.

KKI Vrbas osnovan je prije 16 godina kako bi se osobe s invaliditetom kroz sport socijalizovale, osjetile vrijednim i dostojnim, ali i rehabitovale i smanjile mogućnost raznih ovisnosti i psihičkih bolesti.

Danas je Vrbas klub s mnogobrojnim osvojenim prvim mjestima na raznim turnirima. Dva puta je bio i osvajač regionalne lige NLB, Premijer lige BIH, kao i Kupa RS. Igrači iz kluba nastupaju za mnoge reprezentacije, kao što su BIH, Srbija, Slovenija, a boje kluba do sada je branilo 55 igrača i dvije dame – Andrea Stanišić i Biljana Nedić.

"Naš klub ima mnogo talentovanih ljudi koji se pored košarke bave i mnogim drugim stvarima i sportovima. Slikaju, pjevaju, studiraju, rade, imaju porodicu... Ukratko, žive jedna normalan i ispunjen život. Svima njima košarka je mnogo toga pružila, socijalizovala ih i rehabitovala. S klubom smo mnogo putovali, stekli nova poznanstva i prijateljstva, ali i razmjenili brojna iskustva koja su nam bila od velike pomoći i koristi", rekao je predsjednik kluba Marinko Umičević.

Donacija vrijedna 1.000 evra došla je u pravom trenutku.

"Kako smo godine prvi put domaćini Eurolige košarke u kolicima, sama organizacija i oprema zahjevala je dosta finansijskih sredstava. Zbog toga želimo da izrazimo zahvalnost kompaniji Mozzart, jednoj od vodećih kompanija za priređivanje igara za sreću, za vrijednu donaciju koja će nam zasigurno biti od velike pomoći", dodao je Umićević.

Kompanija Mozzart društveno odgovornom poslovanju pristupa kompleksno, u više paralelnih i jednako važnih pravaca djelovanja pridržavajući se najviših etičkih standarda, kroz zaštitu životne sredine, investiranje u projekte i ljude koji doprinose razvoju društva, pružanje materijalne i svake druge pomoći onima kojima je najpotrebnija.

"Veliko nam je zadovoljstvo podržati klub s tako dugom tradicijom i rezultatima, za koje vjerujemo da će biti još bolji u narednom periodu. Mozzart, pored podrške sportu, konstantno pomaže i različitim udruženjima i fondacijama i doprinosi unapređenju lokalne zajednice što je jedan od ciljeva našeg poslovanja. Želimo KKI Vrbas da ostvare velik uspjeh kako na takmičenju Eurolige, tako i na svim ostalim na sreću svojih brojnih navijača i prijatelja kluba", istakla je Tamara Kantar, predstavnica  kompanije MOZZART.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije