Košarka

Košarkaš Dejan Koturović zatražio puštanje iz zatvora

Košarkaš Dejan Koturović zatražio puštanje iz zatvora
Košarkaš Dejan Koturović zatražio puštanje iz zatvora

SKOPLJE - Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije Dejan Koturović, koji u Makedoniji izdržava tromjesečnu zatvorsku kaznu zbog posjedovanja falsifikovanih dokumenata, zatražio je danas na sjednici javnog Apelacionog suda u Skoplju da bude pušten na slobodu.

Koturović je u zatvoru završio sredinom septembra kada je na graničnom prelazu "Bogorodica" prilikom ulaska u Makedoniju iz Grčke uhvaćen u džipu "honda CRV", koji je nekoliko mjeseci ranije ukraden u Bugarskoj.

On je sudskom vijeću rekao da je žrtva prevare, jer nije znao da je ukraden džip koji je kupio za 13.000 evra od izvjesnog agenta iz Beograda Milana.

Prema presudi suda u Đevđeliji, srpski košarkaš je kriv i osuđen je na tri mjeseca zatvora zato što je prilikom ulaska u Makedoniju dao bugarsku saobraćajnu dozvolu koja je bila lažna, sa promijenjenim brojem šasija na vozilu.

Istragom makedonskog i bugarskog Interpola utvrđeno je da je džip ukraden 19. januara, te da je krađu prijavio izvjesni ruski državljanin.

Koturović je tražio prijevremeno puštanje na slobodu, dok je Više tužilaštvo zatražilo da mu se žalba odbije budući da je kazna već blaga.

Prema presudi suda u Đevđeliji, Koturović u zatvoru treba da ostane do 13. decembra, kada mu ističu tri mjeseca zatvora, ukoliko drugostepeni sud ne odluči drugačije.

Za krivično djelo koje je počinio Koturović, prema makedonskom Krivičnom zakoniku predviđena je zatvorska kazna od tri mjeseca do pet godina.

Pored zatvorske kazne od tri mjeseca Koturoviću je zabranjen ulazak u Makedoniju u trajanju od 12 mjeseci po isteku sankcije, a oduzet mu je i sporni džip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije