Košarka

Košarkaš Milan Milošević za "Nezavisne": Odlazak na SP kruna karijere

Košarkaš Milan Milošević za "Nezavisne": Odlazak na SP kruna karijere
Foto: N.N. | Košarkaš Milan Milošević za "Nezavisne": Odlazak na SP kruna karijere

Odlazak na Svjetsko prvenstvo bi za mene i ostale starije igrače Nemanju Gordića, Elmedina Kikanovića i Andriju Stipanovića, koji već deset godina igramo za reprezentaciju, bio kruna karijere, rekao je za "Nezavisne" košarkaški reprezentativac BiH Milan Milošević.

Krilni centar Promiteasa iz Patre ističe da o odlasku na Mundijal, koji se igra 2019. u Kini, ipak ne treba previše razmišljati i da uprkos velikoj želji treba ići korak po korak. "Zmajevi" su u prva dva meča kvalifikacione Grupe E zabilježili pobjedu protiv Rusije i poraz protiv Francuza. Milošević, koji je sa 15 poena i po tri skoka i ukradene lopte bio najbolji u bh. selekciji protiv "trikolora", zadovoljan je kako je sve krenulo.

"Protiv Rusa je ostvarena velika pobjeda, koja će nam i kasnije mnogo značiti ukoliko se kvalifikujemo u narednu grupu. Protiv Francuza smo igrali dobro u prvom poluvremenu, u drugo su oni ušli jače. Mi smo donijeli neke lošije odluke, ali sve u svemu utisak je pozitivan. Novi je sistem kvalifikacija, ne igraju igrači iz Evrolige, što nama odgovara. Mali hendikep za nas starije je bio što nismo ljetos igrali pretkvalifikacije pa nam je trebalo vremena da uđemo u sistem. Selektor Duško Vujošević nam je tu mnogo pomogao oko nekih kretnji i da se osjećamo kao dio ekipe. Svi treba da budu srećni što imamo takvo ime za selektora. Od njega možemo dosta da naučimo i mi stariji, a kamoli mlađi", kaže iskusni (32) Bilećanin.

On je kazao da je grupa, u kojoj su osim "zbornaje" i Francuza i Belgijanci, najteža u evropskim kvalifikacijama. Smatra da bi eventualnim prolaskom u narednu grupu, u kojoj se ukrštaju s ekipama iz Grupe F (Češka, Bugarska, Finska i Island), BiH imala realne šanse za plasman na SP. Već u narednom kolu "zmajevi" treba da dobiju veliko pojačanje u plejmejkeru Darušafake Skotiju Vilbekinu, koji treba da završi administrativne probleme oko igranja za reprezentaciju. Milošević dobro poznaje američkog organizatora igra.

"Igrali smo zajedno u AEK-u, radi se o vrhunskom igraču i momku. Osim što je odličan strijelac, radi se o igraču koji igra i dobru odbranu. Mislim da se može jako dobro uklopiti u paru sa Gordićem", zaključio je Milošević.

Na Musi je odluka za NBA

Džanan Musa nakon odličnih igara za reprezentaciju ove sezone igra sjajno u Cedeviti. Milošević pred njim vidi veliku karijeru:

"Jedan je od najboljih mladih igrača Evrope, može sigurno već naredne godine da igra u NBA ligi. Na njemu je da odluči da li će da ide ili da sakupi još iskustva u Evropi. Napredovao je mnogo, kao i ostali mladi igrači."

Sjajan start

Milošević je nakon tri godine u AEK-u ovog ljeta prešao u Promiteas iz Patre. Tim je trenutno na trećem mjestu prvenstva Grčke, a popularni Minja bilježi deset poena, pet skokova i jednu asistenciju po meču.

"Odlično smo otvorili u sezonu, izgubili smo samo jednu utakmicu od Panatinaikosa. Manji je pritisak nego u AEK-u, cilj nam je da budemo među prve četiri ekipe", kaže Milošević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije