Košarka

Košarkaši BiH savladali Jermeniju i izborili kvalifikacije za SP

Košarkaši BiH savladali Jermeniju i izborili kvalifikacije za SP
Foto: Ilustracija | Košarkaši BiH savladali Jermeniju i izborili kvalifikacije za SP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

"Zmajevi" su u posljednjem kolu pretkvalifikacija u Jerevanu pobijedili selekciju Jermenije sa 83:66 (24:25, 20:16, 21:21, 18:4).

Reprezentacija BiH, koju zbog bolesti s klupe nije mogao voditi selektor Duško Vujošević, dobro je odigrala ključni meč u pretkvalifikacijama i Jermeniji nanijela prvi poraz na njihovom terenu.

Veći dio utakmice košarkaši BiH bili su bolji i imali prednost. Jermenija, predvođena američkim plej-mejkerom Boatrigtom, u nekoliko navrata uspijevala se vratiti u igru, a jednom i povesti.

Ipak, u posljednjoj četvrtini tim Duška Vujoševića je u potpunosti slomio otpor domaćih, koji su više od osam minuta bili bez poena. Za to vrijeme košarkaši BiH su napravili seriju 18:0 i riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji u selekciji BiH bili su Džanan Musa sa 21, Obrad Tomić sa 16, Edin Atić sa 15 i Adin Vrabac sa 12 poena, dok je Jermeniju predvodio Boatrigt sa 22 poena.

Reprezentacija BiH je s omjerom od četiri pobjede i dva poraza osvojila drugo mjesto u grupi i zajedno s pobjednikom grupe Švedskom izborila učešće u kvalifikacijama koje počinju u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije