Košarka

Košarkaši BiH u Sarajevu nastavljaju pripreme za pretkvalifikacije

Košarkaši BiH u Sarajevu nastavljaju pripreme za pretkvalifikacije
Foto: Ilustracija | Košarkaši BiH u Sarajevu nastavljaju pripreme za pretkvalifikacije za SP

Džanan Musa i Obrad Tomić biće spremni za prvu utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, potvrdio je juče Mensur Bajramović, trener u stručnom štabu košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dvojac je zbog povrede propustio put u Skoplje i nastup na turniru "Trofej Makedonije", ali najnovije informacije ljekara obradovale su stručni štab i selektora Duška Vujoševića.

"Ljekarske procjene su takve da bi njih dvojica najkasnije do kraja sedmice trebalo da se priključe pripremama. Što se tiče Tomića, koji je dobio udarac u koljeno na jednoj od ranijih utakmica sa Bjelorusijom, oporavak ide veoma dobro i on bi možda već večeras mogao lagano trenirati", rekao je Bajramović.

Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša Evrope Džanan Musa zadobio je frakturu nosa na tri mjesta, ali i njegov oporavak odvija se pozitivno.

"Musa je odradio sve medicinske tretmane. Odradio je i neophodno mirovanje. Sve protiče na najbolji način, trenutno mu se izrađuje maska i očekujemo da bude u konkurenciji za prvu utakmicu pretkvalifikacija u gostima protiv Švedske", istakao je Bajramović.

Zdravstveno stanje Amerikanca Renfroa, koji je zbog viroze pauzirao dvije utakmice u Makedoniji, takođe je zadovoljavajuće. Košarkaši BiH pripreme za pretkvalifikacije koje počinju 2. avgusta nastavljaju u Sarajevu, gdje će sutra protiv Austrije odigrati i posljednju test utakmicu.

"U Sarajevu nastavljamo sa korekcijama onoga što smo uočili na turniru u Skoplju. Susret sa Austrijom biće generalna proba i iskoristićemo ga na najbolji način", tvrdi Bajramović.

Osim Švedske, bh. tim u pretkvalifikacijama za protivnike će imati selekcije Slovačke i Armenije. Plasman u naredni krug kvalifikacija ostvariće po dvije prvoplasirane.

"Nezahvalno je govoriti o očekivanjima, ali smatramo da je kvalitet ujednačen i da imamo dobre šanse za prolaz u drugi krug. Mi smo krenuli sa jednom mladom ekipom, kojoj nedostaje iskustva. Međutim, imamo potencijala, homegenosti i borbenosti da na pravi način odradimo posao. Svi momci jako dobro rade. Željni su dokazivanja, iako to nekad može biti i hendikep, jer teško je procijeniti kako će se ponašati mlad igrač u nekoj važnoj zvaničnoj utakmici. Mi se ipak nadamo i dosadašnji dio priprema ukazuje da će to sve ipak ispasti onako kako smo zamislili", smatra Bajramović. Svjetsko košarkaško prvenstvo održaće se 2019. godine u Kini.

Odlična atmosfera

Bajramović je prokomentarisao i incident na zadnjoj utakmici protiv Mekedonije, kada se selektor Vujošević nakon lične greške izgalamio na Amara Gegića i poslao ga ranije u svlačionicu.

"To su neke standardne stvari. Nije se desilo ništa strašno. Selektor je burno reagovao zbog nepoštivanja nekih principa u igri, ali to su stvari koje se dešavaju i rješavaju na dnevnoj bazi. Dakle, nema nikakvih problema. Atmosfera u ekipi je odlična", potvrdio je Vujoševićev pomoćnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije