Košarka

Košarkaši Bosna Royala bez pobjede u ABA ligi 2: Kaskamo, a cilj je F4

Košarkaši Bosna Royala bez pobjede u ABA ligi 2: Kaskamo, a cilj je F4
Foto: Ilustracija | Košarkaši Bosna Royala bez pobjede u ABA ligi 2: Kaskamo, a cilj je F4

Šesti vezani ovosezonski poraz još nije upalio alarm u Košarkaškom klubu Bosna Royal. Ipak, skor bez ijedne pobjede u zvaničnim utakmicama nikako ne može zadovoljiti apetite u redovima bivšeg prvaka Evrope.

Uprkos lošem startu, u Bosni ističu da je jedan od ciljeva plasman i dalje na fajnal for ABA lige 2. Bosna je posljednji poraz u nizu doživjela na premijernom nastupu u Evropa kupu od ekipe Antverpena. Favorizirani Belgijanci su slavili sa 91:84 u utakmici u kojoj je bh. predstavnik pružio vjerovatno i najbolju partiju u sezoni.

"Tek protiv Antverpena smo igrali ozbiljnu košarku. U svim preostalim mečevima nisam bio zadovoljan zalaganjem i pristupom igrača. Tu smo podbacili. Nadam se da će ovaj posljednji meč biti neka vrsta prekretnice, te da ćemo ubrzo u konačnici doći do prvog trijumfa u sezoni", kaže sportski direktor Bosne Damir Krupalija.

Nekadašnji igrač Bosne, koji je ujedno i jedan od najzaslužnijih zašto Bosna igra Evropu i regionalno takmičenje, ističe da će prioritet ove sezone biti ABA liga 2, u koju su krenuli sa dva uzastopna poraza.

"ABA liga 2 nam je prioritet, Evropa je samo bonus za naše igrače i tu smo bez rezultatskog imperativa. Da smo neke mečeve igrali kao protiv Antverpena, sigurno bismo imali neku pobjedu. Očekujemo da igrači u narednim mečevima ponove pristup kao sa posljednjeg meča. Već kaskamo u ABA ligi 2. Ne smijemo dozvoliti da izgubimo priključak za vodećim timovima, jer naš cilj je plasman na završnicu regionalnog takmičenja", smatra alfa i omega sarajevskog kluba.

Bosna zbog nastupa na tri fronta ima izuzetno zgusnut raspored. Bez obzira na to, Krupalija vjeruje da će ekipa uskoro pokazati svoje pravo lice.

"Raspored je katastrofa, ali šta je tu je. Ima još vremena da ekipa pokaže potencijal i želimo da taj pristup u igri bude podignut na najviši nivo. Trener Damjanović zasad ima našu punu podršku. Ipak, ukoliko ne počnemo uskoro pobjeđivati, moraćemo sagledati cjelokupnu situaciju", zaključio je direktor "studenata".

Priliku za prvu pobjedu Bosna će imati u subotu kada u okviru Lige 11 dočekuje ekipu Kaknja. Već u ponedjeljak igra protiv Rogoške (ABA liga 2), a u srijedu protiv Donara (Evropa kup).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije