Košarka

Košarkaši Široki Primorke slavili u derbiju Lige 4

Košarkaši Široki Primorke slavili u derbiju Lige 4
Košarkaši Široki Primorke slavili u derbiju Lige 4

Kada se sagledaju sve okolnosti, napravili smo senzacionalnu pobjedu u Aleksandrovcu protiv Igokee, smatra Ivan Velić, trener košarkaša Široki Primorke.

Trećom uzastopnom pobjedom tim sa "Pecare" preuzeo je prvo mjesto na tabeli Lige 4. Goste je do rezultata 68:62 predvodio Dalibor Peršić s učinkom od 17 poena i deset skokova, a raspoložen je bio i Toni Katić s 15 poena i četiri skoka. U domaćem timu istaknuo se bh. reprezentativac Nemanja Gordić, koji je upisao 18 poena, dva skoka i pet asistencija.

"Ja bih ono što smo napravili u subotu protiv Igokee nazvao povijesnim trenutkom za Široki. Naša pobjeda je ogromno iznenađenje, ne samo zbog poprilično uvjerljivog rezultat, već svih okolnosti koje nas prate u posljednje vrijeme. Mi smo nakon ispadanja iz regionalne ABA lige otpustili prvu petorku. Takođe, imamo veliki broj povrijeđenih košarkaša, te osam igrača u 'zaštićenom godištu' pa smo i pored svih neuobičajenih dešavanja pobijedili jednog izezutno jakog i kvalitetnog rivala, kao što je Igokea", rekao je Velić.

Posebno je zadovoljan zalaganjem i igrom mladih košarkaša.

"Svi imaju podjednake zasluge, ali raduje me kako su mladi odreagovali i odgovorili ovom zadatku. Pokazali su čvrstinu u najtežim trenucima, poslali poruku da je Široki brend bh. košarke. Nisu se uplašili jakog protivnika, dokazavši da se na njih može računati u budućnosti", smatra Velić.

Hercegovci su ovim trijumfom ušli u pravi kolosijek za objedinjavanje prvenstvenog, sa ranije osvojenim trofejom Kupa BiH.

"Do kraja ima još puno da se igra. Obično nakon ovakvih pobjeda dolazi iznenađujući poraz. Nas u srijedu čeka utakmica sa ekipom Mladosti. Potrudiću se da mojim košarkašima ne dozvolim da se previše dignu. Oscilacije su moguće, ali ako želimo ostati prvi do kraja i podići šampionski pehar, moramo se pripaziti neočekivanog poraza", upozorava Velić.

A da nisu bezopasni košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada, pokazali su u subotu gostujućom pobjedom protiv Sparsa u Sarajevu rezultatom 73:71. Gostujući tim došao je do prve pobjede u Ligi 4 na krilima Nikole Maleševića, koji je postigao 19 poena i deset skokova, dok je Dragan Đuranović dodao 16 poena i dva skoka. U Sparsima su raspoloženi bili Nedim Buza sa 16 poena, tri skoka i četiri asistencije, Nikola Đurasović sa 15 poena i dva skoka, te Igor Josipović s 14 poena i četiri skoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije