Košarka

"Orlovi" stižu u Republiku Srpsku

"Orlovi" stižu u Republiku Srpsku
Foto: Ilustracija | Košarkaši Srbije u Republci Srpskoj nakon Evrobasketa

Košarkaška reprezentacije Srbije ponovo će igrati u Republici Srpskoj potvrđeno je danas, ali termin kao i protivnik "orlovima" u revijalnom meču biće naknadno određen.

"Razgovarao sam sa Predragom Danilovićem, predsjednikom Košarkaškog saveza Srbije, i dogovoreno je da košarkaši Srbije odigraju revijalnu utakmicu. Oni su uvijek dobro došli i radujemo se što ćemo ih ponovo ugostiti, ali ne znamo da li će to biti ove godine nakon Evropskog prvenstva ili sljedeće. Sve zavisi od njihovih obaveza, ali ono što mogu reći jeste da je ta utakmica bitna zbog promocije košarke i sporta uopšte", rekao je Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS, koji se sa Danilovićem sastao u Beogradu.

Rival Srbiji tek treba da bude pronađen, a Jaćimović je rekao da je organizacija utakmice kompleksna i da će zajedno na organizaciji raditi košarkaški savezi Srbije i RS.

Jaćimović i Danilović su razgovarali i o trenutnom stanju u košarkaškom sportu RS i Srbije, kao i mogućnosti unapređenja saradnje između košarkaških saveza, a sve u skladu sa Memorandumom o sporazumu iz  oblasti  sporta i omladinske politike između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Podsjetimo da su Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović... 2015. u prepunom banjalučkom "Boriku" igrali prijateljsku utakmicu sa Slovenijom, a da su u gradu na Vrbasu prošle godine igrale košarkašice Srbije Milica Dabović, Saša Čađo... protiv reprezentacije Slovenije.

Košarkaši Srbije su u sklopu priprema za EP (počinje 31. avgusta) igrali na turniru "Trofej Beograda" i trijumfovali. U nedjelju su u savladali Crnu Goru 82:71, a prethodno su bili bolji od Grčke (93:61).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije