Košarka

Košarkašice Srbije dolaze u Banjaluku

Košarkašice Srbije dolaze u Banjaluku
Košarkašice Srbije dolaze u Banjaluku

BANJALUKA - Košarkašice Srbije, aktuelne šampionke Evrope, nastupiće naredne godine u Banjaluci, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Republike Srpske (KS RS).

"Dolazak ženske reprezentacije Srbije je potvrđen, ali još nije utvrđen termin odigravanja utakmice. To bi trebalo da znamo u narednih nekoliko dana, kao i protiv koga bi Srbija igrala, ali u svakom slučaju biće to još jedan lijep i važan košarkaški događaj", rekao je Dragan Ćazić, generalni sekretar KS RS, koji je podsjetio da je ovogodišnja prijateljska utakmica između košarkaša Srbije i Slovenije u Banjaluci privukla veliku pažnju.

A naredne godine bi u RS mogle da zaigraju Ana i Milica Dabović, Saša Čađo, nekadašnja košarkašica Mladog Krajišnika, i druge igračice iz šampionske generacije.

Delegacija KS RS sastala se u petak sa predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije, čiji je bila gost na Sajmu sporta u Beogradu.

"Takođe, dogovoreno je da Košarkaški sabor bude igran 26. decembra u Bijeljini i da se igraju tri revijalne utakmice. Igraće reprezentacije RS i Prve lige Srbije, veterani RS i Srbije, a biće igrana i utakmica košarke u kolicima, takođe, između RS i Srbije", rekao je Ćazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije