Košarka

Košarkaški derbi u 'Mejdanu'

Košarkaški derbi u 'Mejdanu'
Foto: N.N. | Košarkaški derbi u 'Mejdanu'

Košarkaši Slobode u subotu od 19 časova u hali "Mejdan" dočekuju aktuelnog viceprvaka Zrinjski u derbi susretu šestog kola Lige 11 BiH.

Zrinjski je trenutno lider prvenstvene tabele sa četiri pobjede iz isto toliko susreta, dok je Sloboda na omjeru od tri pobjede i jedan poraz.

Dva tima su se prethodne sezone sastala četiri puta. Obje ekipe su po dva puta odnijele pobjedu. Zanimljivo bi trebalo da bude i u Hercegovini, gdje u subotu od 18 časova petoplasirani Široki dočekuje četvrtoplasirani Kakanj, koji je u seriji od dva trijumfa. Sparsi u nedjelju od 17 časova u gradskom derbiju gostuju preposljednjoj Vogošći.

Bošnjak će prve bodove u sezoni pokušati da osvoji kod kuće protiv Mladosti (subota, 18). Meč između Bosne i Studenta je odgođen.

Košarkašice Mladog Krajišnika ugostiće u Banjaluci Brčanku u četvrtom kolu Lige BiH, a utakmica će biti igrana u subotu (19). Ostali parovi, subota: Rudar sport - Jedinstvo (19), nedjelja: Livno - Željezničar (18), Orlovi - Bugojno (19.30), 21. novembar: Plej-of - Banovići (19.30).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije