Košarka

Lakić-Brčaninović i Basalo optimisti uoči derbija

Lakić-Brčaninović i Basalo optimisti uoči derbija
Lakić-Brčaninović i Basalo optimisti uoči derbija

SARAJEVO - Susreti šestog kola ženske košarkaške lige BiH na rasporedu su ovog vikenda.

Derbi susret će biti odigran u Banjaluci, gdje se sastaju dvije neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva, Orlovi i tuzlansko Jedinstvo.

Treneri oba kluba optimisti su uoči meča.

Ernest Basalo, trener Orlova, ističe da im u goste dolazi veoma kvalitetna ekipa predvođena jednom od najkvalitetnijih igračica u ligi. No, smatra da ima bolji tim i očekuje pobjedu.

"Igramo protiv izuzetno prespektivne ekipe koja u svojim redovima ima najperspektivniju igračicu na ovim prostorima, možda čak i u Evropi, Melisu Brčaninović. Bez obzira na to, mislim da će naša duža klupa sutra odlučiti utakmicu i očekujem sigurnu pobjedu. Ako uspijemo zaustaviti Melisu mislim da smo obavili najveći dio posla", kazao je Basalo.

Trenerica Jedinstva Mara Lakić-Brčaninović očekuje kvalitetnu utakmicu i nada se pobjedi svog tima.

"Mislim da nedostaje više ovakvih utakmica. Dobra stvar je što će tamo biti puna dvorana, što će imati priliku da igraju pred publikom. Sigurno je da neće navijati za Jedinstvo, ali je dobra stvar kada na žensku košarku dođe nekoliko stotina gledalaca", kazala je Lakić za FENA-u .

Naglasila je da Orlovi imaju veoma dobru i uigranu petorku u kojoj sve igračice postižu između 10 i 15 poena, za razliku od Jedinstva gdje rezultat uveliko zavisi od jedne igračice.

"Za razliku od njih, mi imamo izrazitog strijelca, Melisu Brčaninović, a tu je par igračica koje je prate. Očekujem da sutra odigramo dobro, prije svega u odbrani i da će nam to donijeti dobar rezultat. Naravno da neće biti tragedija i ako izgubimo jer nam je cilj plasman u Ligu za prvaka", dodala je.

Osim ovog meča, u subotu će biti odigrane još dvije utakmice. Željezničar gostuje ekipi Brčanke, a Impuls dočekuje Mladi Krajišnik.

Preostala dva meča biće odigrana u nedjelju.

Parovi šestog kola

  • Subota:

Brčanka - Željezničar (15.30)

Impuls - Mladi Krajišnik (17.00)

Orlovi - Jedinstvo (18.30)

  • Nedjelja:

Banovići - Sloboda (15.00)

Rudar - Bugojno (16.00)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije