Košarka

Lako je Tanderu kad ima Durenta

Lako je Tanderu kad ima Durenta
Lako je Tanderu kad ima Durenta

Košarkaš Kevin Durent predvodio je Oklahoma Siti Tander do pobjede nad Majami Hitom u prvoj utakmici finala plej-ofa NBA lige.

Tander je slavio rezultatom 105:94 (22:29, 25:25, 27:19, 31:21), a Durent je u debitantskom nastupu u finalu zabilježio 36 poena (od toga 17 u posljednjoj četvrtini) i osam skokova. Rasel Vestbruk je trijumfu doprinio sa 27 poena, 11 asistencija i osam skokova, a u poraženom timu bolji od ostalih bili su Lebron Džejms sa 30 poena i devet skokova i Dvejn Vejd, koji je upisao 19 poena i osam asistencija.

Predvođen Lebronom Džejmsom, Majami je kontrolisao i igru i rezultat u prve dvije četvrtine i na odmor otišao sa prednošću od 54:47, ali je domaći tim odlično odigrao u drugom dijelu susreta. Utakmicu je prelomio sredinom posljednje četvrtine, kada je na krilima dvojca Durent - Vestbruk napravio seriju 9:0 za vođstvo od 91:83. Tada je bilo 4.41 minuta do kraja utakmice. Durent i Vestbruk su u drugom poluvremenu postigli 41 poen, a kompletna ekipa Majamija 40.

"Oni su odlično otvorili utakmicu. Imali su lijep protok lopte i postizali su koševe. Mi smo samo htjeli da nastavimo da igramo kako znamo. Trener Skot Bruks nam je svaki put govorio da je utakmica duga i da igramo čvršće i upravo to smo i napravili. Pretpostavljam da smo lošije startovali zbog nervoze, jer je ovo bila prva utakmica", izjavio je Durent.

Zvijezda Majamija Dvejn Vejd zna zašto je njegov tim izgubio:

"Mislim da su u trećoj četvrtini povećali intenzitet u odbrani i jednostavno su napravili više dobrih poteza od nas."

Erik Spoelstra, trener Hita, rekao je da je njegova ekipa loše odigala u fazi odbrane i da zbog toga nije dobro igrala ni u napradu, te dodao:

"To je upravo ono što oni rade, nastavljaju da napadaju. Oni su nemilosrdni."

Druga utakmica finalne serije, koja se igra na četiri dobijene utakmice, na programu je u noći između četvrtka i petka, a domaćini će ponovo biti košarkaši Oklahome.

  • 36 ponena Durenta drugi je najveći broj poena u istoriji NBA za igrača koji je igrao svoje prvo finale. Alen Ajverson je 2001. upisao 48.
  • 6 utakmica košarkaši Majami Hita igrali su prošle sezone u finalu NBA lige, kada su poraženi od Dalas Maveriksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije