Košarka

Latinčić: Bolji smo od Krke

Latinčić: Bolji smo od Krke
Latinčić: Bolji smo od Krke

Košarkaši Igokee, nakon tri startna poraza u ABA ligi, u četvrtom kolu u Laktašima dočekuju Krku iz Novog Mesta, koja je s tri trijumfa jedno od najprijatnijih iznenađenja regionalne lige.

Bez obzira na to što je slovenački tim jedan od tri tima sa stopostotnim učinkom, u redovima "Igosa" nadaju se da će slaviti u subotu uvečer i tako početi seriju dobrih rezultata. Prema riječima Milutina Latinčića, pomoćnog trenera aktuelnog šampiona BiH, atmosfera u timu je odlična i svi jedva čekaju da utakmica s Krkom počne.

"Sve ovo vrijeme odlično radimo na treninzima, ali malo nemamo sreće na utakmicama. U pojedinim trenucima smo možda i u nekom grču. Sigurno je da poraz od Solnokija iz prošlog kola u posljednjim sekundama boli, ali u subotu naše ekipa želi da pokaže da ima karakter. Naš jedini cilj u ogledu s Krkom je pobjeda i ne želimo ni o čemu drugom razmišljati. Bez obzira na tri poraza i na važnost ogleda s timom iz Novog Mesta, nema nikakvog pritiska. Naprotiv, igrači, kao i svi u stručnom štabu, vjeruju da smo bolji tim od njih i da ćemo to pokazati na parketu", priča Latinčić.

Naravno, bez obzira na veliki optimizam i veliku želju za trijumfom niko u Igokei i ne pomišlja da ih u subotu čeka lagan posao. Naprotiv, svjesni su svih kvaliteta protivnika, koji je trijumfom u Beogradu protiv Partizana pokazao da se radi o ozbiljnom takmacu.

"Krka je, prije svega, veoma homogena ekipa. Već dugo su zajedno, isti im je trener iz prošle sezone i na startu su sa tri pobjede pokazali svoj kvalitet. Upravo je uigranost njihova najveća snaga. Po mom mišljenju, njihov ključni igrač je plejmejker Malkolm Armsted. Igraju dosta široko u napadu sa pet igrača koji mogu pogoditi šut iz vana. Pogotov kada su u igri Jasmin Hukić na četvorci i Kristofer Buker na petici. Onda bukvalno od cijele petorke možete očekivati da vam ubaci trojku. Naravno, sve ćemo učiniti da zatvorimo taj njihov šut iz vana i da slavimo. To što oni imaju tri pobjede, a mi tri poraza nas ne interesuje. Želimo slaviti i pokazati da imamo dobar tim", zaključio je Latinčić.

Parovi 4. kola: Subota: Igokea - Krka (19 sati), MZT - Solnok (21). Nedjelja: Olimpija - Partizan (17), Levski - Budućnost (17), Cedevita - Metalac (19), Crvena zvezda - Mega Vizura (21). Ponedjeljak: Cibona - Zadar (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije