Košarka

Lejkersi konačno pobijedili, Netsi bolji od Oklahome

Lejkersi konačno pobijedili, Netsi bolji od Oklahome
Foto: Tanjug | Lejkersi konačno pobijedili, Netsi bolji od Oklahome

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su u noći između četvrtka i petka na gostovanju Filadelfija 76erse rezultatom 107:104, čime su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza u NBA ligi. Jezerdžije su do trijumfa došle trojkom Brendona Ingrama u posljednjoj sekundi.

Iako su Lejkersi stekli dvocifrenu prednost još tokom prve četvrtine, koju su održavali tokom većeg dijela utakmice, Siksersi su se vratili pred sam kraj meča, kada su imali i šansu za produžetak. 

Lejkersi su ipak u posljednjem napadu uspjeli da pobijede poslije akcije u kojoj je Lonzo Bol pronašao slobodnog Brendona Ingrama, koji je pogodio za tri, dok se semafor zaustavio na 0,8 sekundi do kraja. 

Brendon Ingram je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 21 poenom, sedam skokova i šest asistencija, dok su ga pratili Džulijus Rendl i Džeremi Klarkson sa po 16 poena. Drugi pik sa ovogodišnjeg drafta Lonzo Bol je uz deset poena upisao po osam skokova i asistencija. 

Džoel Embid je bio odličan u timu Siksersa sa 33 poena, sedam skokova i šest asistencija, Robert Kovington je ubacio 19 poena, dok Filadelfiji nije pomogao tripl-dabl Bena Simonsa od 12 poena, 13 skokova i 15 asistencija. 

Vašington Vizardsi su pobijedili u gostima Finiks Sanse rezultatom 109:99, a još jednu sjajnu partiju je pružio košarkaš tima iz glavnog grada SAD Bredli Bil. Bil je poslije 51 poena Portlandu, Finiksu ubacio "samo" 34 poena, dok ga je pratio Markif Moris sa 21 poenom. Dvocifreni u timu Vašingtona bili su još Keli Ubre sa 12 i Ian Mahinmi sa 10 poena. Za Vizardse ponovo nije igrao Džon Vol, koji se oporavlja od povrede koljena. 

U timu Sansa istakao se Ti Džej Voren sa 23 poena i osam skokova, Greg Monro je postigao 15, a Tajler Ulis 13 poena. 

Bruklin Netsi su u okviru "NBA global games" duela, koji se igrao u Meksiko Sitiju, pobijedili Oklahoma Siti Tander sa 100:95. Netse je predvodio Karis Levert sa 21 poenom i 10 skokova, dok je 17 ubacio Ronde Holis-Džeferson. 

Rasel Vestrbruk je za Oklahomu postigao 31 poen, ali nije uspio da upiše tripl-dabl, pošto je stao na osam skokova i šest asistencija. Stiven Adams je u timu Tandera imao 12 poena i 15 skokova za dabl-dabl, dok je Karmelo Entonio ubacio 11 poena, uz isto toliko skokova. Pol Džordž nije igrao zbog povrede lista desne noge. 

U posljednjem meču noći Hjuston je u Solt Lejk Sitiju bio bolji od Juta Džeza sa 112:101, pa je zadržao prvo mjesto na Zapadu sa skorom 19 pobjeda i četiri poraza, dok je u NBA ligi drugi iza Boston Seltiksa (21-4). 

Roketse je do osme uzastopne pobjede predvodio Džejms Harden sa 29 poena, Rajan Anderson je ubacio 23 poena, Kris Pol je za dabl-dabl osim 18 poena dodao i 13 asistencija, a imao je i devet skokova. 

Donovan Mičel je postigao 26 poena za Jutu, Alek Burks je dodao 17, Tabo Sefološa 14, dok su po 11 poena imali Džo Ingls i Riki Rubio. 

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije